Strategia ALDE: Iriza - preşedinte; Dian Popescu - prefect: Lădaru - viceprimar

Scarlat Iriza, senator ALDE, a vorbit în presă despre intenţiile şi negocierile pe care intenţionează să le facă partidul său la nivel local. În ceea ce-l priveşte pe el, personal, îşi doreşte o funcţie de preşedinte de comisie la Senat. Iriza spune că Dian Popescu ar putea ocupa un post de prefect, secretar de stat sau preşedinte de agenţie. Noul senator ALDE este convins că Eduard Lădaru va fi noul viceprimar al municipiului Târgu Jiu.

Rep.: Aţi obţinut mandatul de senator, însă domnul Dian Popescu a pierdut. E supărat?
S. Iriza: Am discutat cu dumnealui, supărarea trebuie să-i treacă pentru că în ţara asta nu sunt numai funcţii de deputaţi şi senatori, sunt şi alte funcţii. Ţinând cont că vom intra la guvernare cu Partidul Social Democrat, pentru munca pe care a depus-o în campania electorală va prinde un loc pe care-l merită: o poziţie de secretar de stat, o poziţie de preşedinte de agenţie. Sunt 120 de posturi de secretar de stat şi preşedinţi de agenţii, subsecretari de stat. Conform algoritmului, pentru ALDE vor reveni în jur de 15 procente din aceste funcţii, adică 17-18 demnităţi publice politice.

Rep.: Rămâne Dian Popescu preşedinte la Organizaţia ALDE sau veţi prelua dumneavoastră funcţia?
S.I.: Nu mă interesează această funcţie. Am colaborat foarte bine cu Dian Popescu, chiar dacă am mai avut câteva contre, acele contre din campanie produc ambiţie. La ALDE Gorj sunt doi copreşedinţi, vom face fuziunea în februarie, voi avea şi eu o funcţie politică, dar nu ştiu care va fi aceea. Probabil, aş candida la preşedinţia partidului, dar numai dacă domnul Dian Popescu înclină spre a prelua Prefectura Gorj. Ştiţi că prefecţii sunt puşi tot politic, la nivel naţional, noi vom avea patru prefecţi şi patru subprefecţi. Ţinând cont de rezultatul alegerilor, de procentul pe care l-am adus la partid, ni se cuvine un prefect sau un subprefect. Dacă domnul Dian Popescu doreşte, poate să fie prefect.

Rep.: Credeţi că va funcţiona alianţa PSD- ALDE în Gorj, ţinând cont de problemele din Consiliul Local Târgu Jiu?
S.I.: Eu cred că domnul Florin Cârciumaru va înţelege ce înseamnă alianţă politică, până la urmă o cutumă a posturilor politice dintr-un judeţ. În Parlament nu se poate ca PSD să ia toate funcţiile, chiar dacă e un partid foarte mare. De exemplu, eu îmi doresc şi cred că merit o funcţie de preşedinte de comisie la Senat. În ceea ce-l priveşte pe domnul Florin Cârciumaru m-a sunat, m-a felicitat, l-am felicitat şi eu, cred că va înţelege. Prima mutare pe care o va face ALDE, la Gorj, îl priveşte pe Eduard Lădaru. Începând cu 1 ianuarie, Edi Lădaru va fi noul viceprimar al municipiului Târgu Jiu. Cam aşa se face politica, cum face Edi Lădaru, nu poţi să stai să te calce tancul.

Vizualizări: 1,855

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Interviu:

Citește și: