Strategia de dezvoltare a judeţului Gorj costă şase miliarde

Consiliul Judeţean (CJ) Gorj va realiza o nouă Strategie de dezvoltare a judeţului. Aceasta va fi elaborată pentru perioada 2011-2020, serviciu pentru care CJ Gorj va organiza o licitaţie în luna aprilie a acestui an. Valoarea estimată a contractului este de aproape şase miliarde de lei vechi, mai exact 590.000 Ron. Contractul se înscrie într-un program finanţat cu fonduri europene.

Autorităţile judeţene vor beneficia în toamna acestui an de o nouă strategie de dezvoltare a judeţului până în anul 2020. Pentru a fi desemnată firma care va elabora studiile corespunzătoare CJ Gorj va organiza o licitaţie în luna aprilie a acestui an. Ofertele vor fi primite la sediul CJ Gorj până pe 18 aprilie, zi în care vor fi şi deschise. Firma care va câştiga se va alege cu un contract de aproape şase miliarde lei vechi. Realizarea Strategiei de dezvoltare socio-economică a judeţului Gorj pentru anii 2011-2020 va fi posibilă datorită proiectului finanţat din fonduri europene „Euro-strategie, euro-administraţie, euro-cetăţeni”. Valoarea acestui proiect câştigat de Consiliul Judeţean Gorj depăşeşte 780.000 lei fără TVA. Co-finanţarea CJ Gorj la acest proiect este de 2%, însemnând 15.630 lei.

Infrastructura şi cultura, la control

„Această strategie este foarte importantă pentru că pe baza acesteia se întocmesc cererile de finanţare pe fonduri europene sau se soluţionează alocările bugetare”, spune Adina Andriţoiu, purtător de cuvânt al Consiliului Judeţean Gorj. Firma care va câştiga licitaţia va trebui să elaboreze într-un interval de trei luni de zile de la data semnării contractului patru studii de cercetare. Primul studiu va avea în vedere valorificarea patrimoniului natural, cultural şi istoric, al doilea managementul resurselor umane de la nivelul autorităţilor publice locale, al treilea va avea în vedere accelerarea dezvoltării serviciilor comunitare de utilităţi publice, iar ultimul studiu va privi dezvoltarea infrastructurii de drumuri şi poduri din judeţul Gorj. Reprezentanţii CJ Gorj spun că elaborarea strategiei va trebui finalizată până în luna noiembrie a acestui an.

Vizualizări: 86

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: