String Art și pasiunea unei timişorence pentru operele lui Brâncuşi

String Art-ul reprezintă o nouă formă de exprimare pentru pasionaţii de frumos. Renata Kristof este un artist contemporan, care reuşeşte, de una singură, să dea viaţă lucrărilor sale prin intermediul cuielor şi aţei. Creaţiile sale se întrunesc sub numele brand-ului Cufir, acolo unde Renata şi-a creat prima colecţie de lucrări, inspirată din operele lui Constantin Brâncuşi.

String Art-ul o reprezintă şi a ajuns, încet, de la stadiul de hobby la o parte din identitatea sa: „Sunt un artist contemporan și roiesc în jurul artei și a tot ce e frumos. Tehnica în care lucrez mă reprezintă foarte bine și a devenit în timp o mare parte din identitatea mea. Când creez, timpul trece altfel și reușesc să îmi concentrez constant impulsul creativ pe proiecte care durează 3-4 ore sau chiar zile întregi. Parcursul meu artistic a început timid în anii de facultate, pe când String Art-ul reprezenta doar un hobby de care începusem să mă ocup în timpul liber. M-a atras foarte mult tehnica deoarece poate fi aplicată și în afara creării unui simplu tablou, ca de exemplu în proiectele de decor interior sau în cazul instalațiilor de artă. Am lucrat și m-am dezvoltat de-a lungul anilor sub aripa brand-ului “Cufir”, care a devenit mai apoi semnătura creațiilor mele”, afirmă Renata.

Despre felul în care a ajuns să fie inspirată de Brâncuşi, Renata ne spune: „Experiența acumulată în acești ani m-a făcut să-mi doresc mai mult, să pășesc pe scena artei cu lucrări proprii și am avut astfel ocazia să creez prima colecție de lucrări String Art inspirată din opera lui Constantin Brâncuși, datorită căreia am fost invitată la două expoziții de artă contemporană. Brâncuși a spus la un moment dat că “În artă nu există străini” și cred că nu este întâmplător nici faptul că cineva mi-a atras atenția spre opera lui, iar de atunci am fost atrasă să mă inspir din geniul său. Cred cu tărie că dacă îi lăsăm creația să ne vorbească, nu facem decât să îi cinstim moștenirea”.

Renata îşi doreşte să evolueze, având foarte clar direcţia în care îşi va dezvolta, în următorii ani, talentul: „Drumul pe care l-am parcurs până acum mi-a conturat două mari pasiuni pe care aș vrea să le explorez în continuare: prima este despre portretele pe care le creez pe comandă, cu fotografii ale oamenilor dragi transformate în lucrări de artă realizate din cuie și ață, iar a doua este despre crearea unor expoziții multi-senzoriale care să fie bazate pe String Art”.

Creaţiile Renatei le puteţi vedea pe facebook, accesând pagina Cufir.

Galerie foto




Vizualizări: 33,270

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Vocile schimbării:

Citește și: