Echipa de robotică de la CNTV, la un concurs în Elveția. Au nevoie de ajutor!

Echipa de robotică Tea-Borgs de la Colegiul Național „Tudor Vladimirescu“ va reprezenta România la un puternic concurs, care va avea loc în Elveția. Sunt în cursă 160 de echipe.

„Datorită rezultatelor din America am fost selectați să reprezentăm România la următorul concurs internațional de robotică, care va avea loc în perioada 13-16 octombrie. Se numește First Global Challenge, la care vor participa peste 80 de țări și nu s-a terminat perioada de înregistrare“, a spus Eugen Nodea, mentor al echipei de robotică. 

Elevii de la echipa de robotică au nevoie de sponsori pentru a se putea deplasa la concursul de la Geneva: „Este un campionat de alt nivel, față de cel din America. Am primit task-ul, cu ce sarcini avem pentru acest concurs și un kit minimal. Poate că aici este noutatea, pentru că suntem obligați să folosim un anumit kit. Dacă la celălalt concurs puteam noi să venim cu propriile inovații pe partea de construcție, respectând anumiți indicatori tehnici, acum toate țările sunt obligate să folosească aceleași piese.

Muncim de ceva timp doar ca să face facem doar terenul de 6 pe 5 metri. Să sperăm că vom aduce României un rezultat pe măsura așteptărilor.

Kit-ul este gratuit, dar numai terenul de antrenament a costat în jur de 20.000 de lei. Avem nevoie și de alte lucruri pentru deplasarea în Geneva.

Suntem 11 membri, elevi, plus doi mentori, iar gazdele ne asigură cazarea doar pentru cinci elevi și un mentor, pentru restul trebuie să ne descurcăm noi“, a mai precizat Eugen Nodea.

Vizualizări: 2,576

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Vocile schimbării:

Citește și: