Strivit de mașină după ce a căzut pe șosea

Un bărbat din Mehedinți, care urma să împlinească în curând 50 de ani, și-a pierdut viața luni seara într-un accident rutier ce s-a produs la zeci de kilometri distanță de locuința acestuia. Accidentul s-a produs la Cornești, în comuna Bălești, în timp ce victima provine din Florești, dincolo de Motru.

Omul tocmai plecase cu bicicleta de la o cârciumă din Cornești și încerca să încalece pe șa, însă s-a dezechilibrat și a căzut în fața unei mașini care venea în spatele său. Șoferul autoturismului, un tânăr de 26 de ani, din Telești, nu a avut timp să reacționeze pentru a evita nenorocirea, norocul lui fiind dat de faptul că nu consumase băuturi alcoolice înainte de a se urca la volan. Momentul impactului dintre mașină și biciclistul căzut pe șosea a fost văzut de un localnic, declarația acestuia fiind extrem de importantă în derularea anchetei făcute de polițiști.

„Cel cu bicicleta nu se putea ține pe picioare. Când vru să urce pe bicicletă căzu și căzu și bicicleta peste el. Era pe axul drumului. El toată ziua a fost aici la cârciumă. Nu-l știe nimeni, dar a stat și a băut până a venit noaptea. Când a venit băiatul ăsta tânăr cu mașina din spate nu mai avu cum să îl evite. Eu eram pe bancă la poartă și l-am văzut pe biciclist când a căzut. Am vrut să sar în drum să îi fac semne șoferului să oprească pentru a nu-l lovi, dar venea un tir din stânga și nu am avut cum să traversez. Chiar când a ajuns tirul în dreptul meu a venit și mașina din dreapta și l-a luat în plin pe biciclist. Am văzut lovitura și cred că șoferul nu avea cum să evite. L-o fi orbit și farurile de la tir, nu știu ce să zic”, a spus bărbatul care a văzut întreaga scenă.

Șoferul autoturismului implicat în accident nu a vrut să comenteze cele întâmplate, fiind șocat de întâmplarea respectivă. Bărbatul accidentat a fost scos de sub mașina care l-a târât vreo 30 de metri pe șosea de pompierii de la descarcerare. Când a fost preluată de medicii de la ambulanță victima mai avea încă puls, dar șansele sale de viață erau minime. Mehedințeanul a murit în timp ce medicii de la spitalul de la Târgu Jiu încercau să îl resusciteze. Loviturile puternice pe care le-a suferit i-au pus însă capăt zilelor. Șoferul implicat în accident e anchetat penal pentru ucidere din culpă, dar șansele ca el să fie achitat de acuzațiile respective sunt destul de mari, dat fiind contextul în care s-a produs nenorocirea.

Vizualizări: 15,876

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: