Studenţii de la Timişoara vor picta capela Penitenciarului Târgu Jiu

Capela din incinta Penitenciarului Târgu Jiu va fi pictată în această vară de un grup de studenţi de la Facultatea de Arte Plastice Timişoara. Prima slujbă oficiată în această capelă a fost în noapte de Înviere. Deşi amenajarea spaţiului nu s-a finalizat, totuşi grupuri de 20-25 de deţinuţi participă în fiecare duminică la slujbele oficiate de preotul capelan.

Mihail Groza, părintele capelan ne-a declarat: „Încă din 1994 se simţea nevoia unei capele în Penitenciarul Târgu Jiu, însă de abia acum am găsit înţelegere din partea conducerii. Acum s-a amenajat o capelă frumoasă transformând un spaţiu deja existent. Aceasta va fi pictată de un grup de voluntari, studenţi ai Facultăţii de Arte Plastice din Timişoara care au experienţă în pictura bisericească, ei desfăşurând asemenea activităţi şi la alte lăcaşuri de cult din ţară”. De asemenea, părintele Mihail Groza a mai precizat: „Aici deţinuţii găsesc un loc de reculegere şi rugăciune. Noi încercăm să-i facem pe aceşti oameni să fie mai buni, să-şi recunoască păcatele şi să se îndrepte. Ei apelează la preot pentru a-şi descătuşa sufletele. Nu pot să doarmă noaptea, au coşmaruri din cauza păcatelor. De aceea vin în permanenţă să se spovedească. Foarte mulţi deţinuţi de etnie rromă vin şi cer molivde pentru dezlegarea jurămintelor, aprind lumânări pentru cei decedaţi şi se roagă pentru cei de acasă”.

O dată pe lună, grupuri de persoane private de libertate vizitează diferite lăcaşuri de cult din judeţ:  Mânăstirea Tismana, Mânăstirea Polovragi, Mânăstirea Lainici şi Biserica Parohială „Sfântul Nicolae”.

Vizualizări: 82

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: