Studenţii de la UCB solicită suplimentarea curselor cu autobuzul

Studenţii Universităţii „Constantin Brâncuşi“ din Târgu Jiu roagă primăria să suplimenteze numărul curselor de transport în comun pe traseul 9 Mai -Drăgoieni. Răspunsul primăriei este însă unul negativ.

Studenţii Universităţii „Constantin Brâncuşi“ din Târgu Jiu sunt nevoiţi să meargă la cursuri în cartierul Drăgoieni pentru că la sediul din municipiul Târgu Jiu nu există suficient spaţiu pentru desfăşurarea cursurilor. Primăria le decontează jumătate din banii cheltuiţi cu naveta, asta în cazul în care, studenţii îşi fac abonamente de transport. Mulţi dintre aceştia locuiesc în Rovinari, Bumbeşti Jiu şi Motru astfel că majoritatea timpului stau pe drumuri. Tinerii nu-şi permit să plece fără bani în buzunar pentru că în cazul în care pierd autobuzul sunt nevoiţi să se deplaseze cu taxi.

Studenţii vor autobuz de două ori pe oră

Autobuzul ajunge în Drăgoieni din oră în oră, astfel, cei care întârzie câteva minute pierd cursul dacă nu au bani de taxi. “Este foarte greu, vineri spre exemplu am avut cursuri la Drăgoieni de la ora 8. Eu stau în Curtişoara astfel că a trebuit să plec de acasă cu o oră mai devreme pentru a prinde autobuzul. Suntem nevoiţi să stăm îngrămădiţi, sunt zile în care simt că mă sufoc în autobuz din cauza aglomeraţiei. Ne-am plâns la profesori dar din câte am înţeles eu nu depinde de conducerea Universităţii ci de primărie. Tot ce vrem e să treacă autobuzul măcar din jumătate în jumătate de oră“, spune Roxana Efrim studentă. 

Profesorii dau dreptate studenţilor

Gheorghe Caralicea profesor în cadrul Universităţii „Constantin Brâncuşi„ a declarat că primăria este de vină pentru această situaţie. Acesta propune înlocuirea autobuzului cu troleibuzul. „Ce să facem, să predăm cursul pe părţi? E normal ca tinerii să nu poată veni cu un singur autobuz. S-au investit sute de milioane în amenajarea centrului dar nu sunt bani pentru suplimentarea curselor, nu e posibil aşa ceva“, precizează acesta.

Liviu Neamţu: Studenţii s-au plâns că le e greu să facă naveta la Drăgoieni

Din acest an, un curs la Universitatea “Constantin Brâncuşi„ este de 100 de minute fără întrerupere. “Este adevărat, studenţii s-au plâns că le e greu să facă naveta la Drăgoieni, dar nu avem ce face pentru că nu avem săli suficiente în oraş. Am discutat cu cei de la primărie, au fost ceva promisiuni că se va mări numărul curselor spre această zonă dar din câte am înţeles eu nu sunt bani pentru a fi puse în practică, noi oricum înţelegem studenţii dacă mai întârzie la curs“, precizează Liviu Neamţu purtător de cuvânt UCB Târgu Jiu.

Studenţii rămân cu rugăminţile

Vasile Căilean directorul societăţii de transport în comun din Târgu Jiu, spune că rugăminţile studenţilor nu pot fi luate în calcul din cauză  că o suplimentare a curselor ar însemna consum mai mare de combustibil şi societatea ar termina extrem de repede rezervele financiare. “Noi le decontăm 50% din valoarea abonamentelor, mai mult nu putem face pentru că nu sunt bani. Nu avem bani pentru a face reţea de troleibuz în zonă“, spune acesta.

Vizualizări: 95

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: