Studenții se baricadează în universități

Studenții din mai multe universități s-au "baricadat" în amfiteatre, dezbat problemele sistemului universitar românesc și refuză să părăsească universitățile până când revendicările lor nu vor fi acceptate, afirmă Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România într-un comunicat remis marți presei.

 Potrivit ANOSR, sunt ocupate de organizații studențești Universitatea de Vest din Timișoara, Universitatea Maritimă din Constanța și Universitatea "Dunărea de Jos" din Galați.

"Studenții s-au baricadat în amfiteatre, dezbat problemele sistemului universitar românesc și refuză să părăsească universitățile până când revendicările lor nu vor fi acceptate. ANOSR face apel la studenții din toată țara să se alăture mișcărilor de occupy începute azi în cele 3 universități, pregătind în acest moment acțiuni similare în alte centre din țară", se arată în comunicat.

Studenții sunt nemulțumiți de faptul că opiniile lor "nu mai sunt ascultate în universități", că subfinanțarea educației a produs "efecte catastrofale" asupra calității și relevanței studiilor universitare și că taxele din universități au devenit "insuportabile" pentru studenți, rata de abandon universitar ajungând la 40%, arată Alianța.

AGERPRES



Vizualizări: 129

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: