Italianul care a ales să moară la Târgu Cărbuneşti!

Un cetăţean originar din Italia, dar stabilit de vreo 10 ani la noi în județ, a ales ieri să îşi pună capăt zilelor la locuința pe care și-o amenajase la Târgu Cărbuneşti împreună cu soția sa, motivele exacte pentru care Silvio Rensi a ales să recurgă la un asemenea gest nefiind cunoscute. Cei doi aveau o situație materială bună și nimeni nu știe să fi fost probleme atât de mari care să îl determine pe italian să își curme singur viața.

Silvio Rensi a venit în România după ce a cunoscut-o în Italia pe Tonica Lumezeanu, o gorjeancă din Târgu Cărbunești care a încercat să își refacă viața alături de acesta. Lucrurile au mers foarte bine între ei până ieri, când femeia a făcut macabra descoperire. Cu o seară înainte ambii fuseseră la niște prieteni la Țicleni la o petrecere, după cum spun apropiați ai familiei, aici Silvio bând un pic mai mult decât ar fi fost normal. Pe drumul către casă, soția i-ar fi reproșat lucrul respectiv, însă replica pe care a primit-o nu a pus-o deloc pe gânduri, considerând că sunt vorbe rostite fără un rost anume. Italianul i-a spus nici mai mult nici mai puțin că se va spânzura dacă ea e nemulțumită de faptul că a băut un pic în plus, dar, normal, totul a fost considerat fără un temei real. Ieri dimineață Tonica Lumezeanu a făcut însă macabra descoperire.

italian_sinucigas„Zice că ar fi fost la Țicleni la o petrecere, iar pe drum ea i-ar fi spus că a băut, iar el a spus că face el ceva, dar nu l-a luat în serios. A spus că se spânzură, dar nu l-a luat în calcul, că nici nu a crezut că face așa ceva. L-a găsit de dimineaţă. Suntem prieteni de peste 10 ani, veneau la mine la Scoarța, se înţelegeau bine, când el mai bea un pahar două conducea ea sau invers. Se înţelegeau, munceau împreună. El avea în Italia plantație de meri și și-a făcut una şi aici. Niciodată nu a fost nicio discuție. Nu i-am auzit certându-se niciodată. Se căsătoriseră încă din Italia, de vreo 10 ani. Nu au copii, doar doamna are doi copii din prima căsnicie, unul dintre băieți numai ce a avut și nunta. Ea e distrusă. Nu i-am auzit certându-se vreodată, se înțelegeau bine”, a spus Dorina Pitea, o prietenă de familie a celor doi.

Fără bilet de adio

Descoperirea făcută de soția italianului a avut loc la ore bune după ce acesta alesese deja să își încheie socotelile cu viața, așa că nu a mai fost nevoie de vreun echipaj medical care să facă manevre de resuscitare. De medici ar fi avut nevoie însă Tonica Lumezeanu, care a intrat în depresie după ce și-a văzut soțul fără suflare. Rudele și prietenii care au venit la locuința celor doi au așteptat mai bine de o oră să vină o salvare care să o preia pe femeie și să o ducă la spitalul aflat la câteva sute de metri, în cele din urmă, în lipsa unei ambulanțe Lumezeanu fiind urcată într-o mașină personală și dusă la spital pentru a fi îngrijită.

Polițiștii au rămas, în schimb, la locuința sa pentru a face toate cercetările care se impun într-o asemenea situație, oamenii legii nedescoperind însă vreun bilet de adio pe care, la o adică, italianul să îl fi lăsat pentru a-și explica gestul radical la care a recurs. „O brichetă într-un buzunar i-au găsit, în rest nimic. I-au controlat buzunarele, dar nimic. În casă au situație bună. Mă și mir de ce s-a întâmplat situația asta. Dacă ați vedea ce au nu îți explici de ce a făcut un asemenea gest. Sunt oameni săraci, care mor de foame, și nu recurg la un asemenea gest”, a spus unul dintre martorii care au asistat la ancheta polițiștilor.

Trupul neînsuflețit al lui Rensi a fost ridicat de Serviciul de Medicină Legală Gorj în vederea efectuării necropsiei, acum rudele și prietenii pregătindu-se să îl conducă pe acesta pe ultimul drum. În urma lui rămâne o casă frumoasă și o livadă cu pomi pe care italianul o amenajase la Târgu Cărbunești și care îl bucura enorm pe cetățeanul italian.

Vizualizări: 223

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: