Sub o sută de posturi titularizabile anul acesta în Gorj

Ministerul Educației a afișat lista posturilor vacante și rezervate din învățământ. În județul Gorj sunt peste 400 de posturi vacante și rezervate, alte câteva sunt în litigiu la momentul acesta. Ca și în anii trecuți, titularizabile la nivelul județului Gorj sunt până în 100 de posturi, cele mai multe sunt de educator/institutor pentru învățământul preșcolar dar și pentru învățământul primar. Restul posturilor sunt pentru suplinire, având o viabilitate mai mică de patru ani.

Cadrele didactice care doresc să ocupe un post în învățământ pot consulta lista posturilor vacante și rezervate pe site-ul Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Gorj. Ca și în anii trecuți, spre dezamăgirea tinerilor absolvenți dar și a celor care se luptă de ani buni să ocupe un post titularizabil, numărul acestora lasă și anul acesta mult de dorit. În județul Gorj sunt 110 posturi cu viabilitate de cel puțin patru ani și doar pe unul din aceste posturi se poate titulariza ca profesor titular un candidat care obține peste media 7 la concursul național. Restul de aproape 400 de posturi sunt pentru suplinire, viabilitatea acestora fiind între unu și doi ani. ”Viabilitatea înseamnă că pentru atât timp este garantat acel post în urma recensământului elevilor”, spune Georgeta Popescu, purtătorul de cuvânt al ISJ Gorj.

Două posturi sunt titularizabile la limba franceză dintre care unul la Liceul Tehnologic Bustuchin și unul la Liceul Teoretic Novaci. Pentru limba engleză sunt titularizabile trei posturi, unul la Școala Gimnazială Bărbătești, unul la Schela și unul la Școala Gimnazială ”George Uscătescu” din Târgu Cărbunești. Patru posturi titularizabile sunt pentru limba și literatura română dintre care doar unul la Colegiul Național ”Ecaterina Teodoroiu”, restul la Hurezani, Țicleni și Fărcășești.

Educatorii și institutorii au mai multe șanse

Cele mai multe posturi titularizabile sunt pentru educatori/institutori pentru învățământul preșcolar și primar, opt respectiv zece posturi titularizabile dintre care zece în mediul urban. În anul școlar 2015-2016, cadrele didactice care doresc să se titularizeze vor avea libere și șapte catedre de matematică din care una la Colegiul Național ”Ecaterina Teodoroiu” și una la Școala Gimnazială ”Sf. Nicolae”, restul în mediul rural. Posturi titularizabile sunt și la Liceul de Artă ”Constantin Brăiloiu” din Târgu Jiu.

Concursul naţional unic pentru ocuparea posturilor didactice declarate vacante în învăţământul preuniversitar de stat are ca scop selectarea candidaţilor pentru ocuparea posturilor pentru titularizare, respectiv suplinire. Toţi candidaţii vor susține concursul pe baza aceloraşi subiecte şi vor avea ca timp de lucru patru ore. Candidaţii care vor obţine la concursul naţional unic minimum nota 7,00 se pot titulariza în ordinea descrescătoare a mediilor pe posturile vacante, în limita numărului de catedre din lista afişată pentru concurs. Pentru a putea fi repartizaţi pe un post pentru suplinire, candidaţii trebuie să obţină minim nota 5,00. Înscrierile la titularizare încep însă în luna mai 2015.

Vizualizări: 261

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: