Subprefectul Drăguşin nu-şi explică de ce a stat două luni în sertar

Virgil Drăguşin, noul subprefect de Gorj, s-a autosuspendat ieri din Partidul Naţional Liberal. Drăguşin a renunţat la toate funcţiile politice în favoarea calităţii de Înalt Funcţionar Public. Drăguşin va depune jurământul în această dimineaţă. Acesta a fost numit încă din 26 iunie de guvern în această funcţie, dar Hotărârea de Guvern a fost publicată abia miercuri, 4 septembrie. Drăguşin nu ştie de ce numirea a stat atâta vreme la sertar.

Rep.: Numirea dumneavoastră în funcţia de subprefect de Gorj a fost aprobată de Guvern la sfârşitul lunii iunie. Cum comentaţi faptul că veţi fi instalat în funcţie după mai bine de două luni?

V.D.: La sfârşitul lunii iunie a fost aprobată numirea de către Guvern, însă în Monitorul Oficial a apărut miercuri. Nu ştiu de ce a durat atât de mult. Probabil, astea sunt formalităţile. Tot ce pot să vă spun este că, în conformitate cu legislaţia în vigoare, voi ocupa funcţia de subprefect prin detaşare. În dimineaţa zilei de vineri voi depune jurământul.

Rep.: Ce veţi face cu funcţiile politice?

V.D.: A doua zi după ce hotărârea de Guvern s-a publicat în Monitorul Oficial, am înaintat cereri de autosuspendare din funcţiile politice atât către domnul preşedintele al PNL Gorj, cât şi către Secretariatul General al PNL având în vedere faptul că sunt membru în Comisia de arbitraj. Totodată, m-am suspendat şi din calitatea de membru PNL.

Rep.: Ce se va întâmpla cu postul dumneavoastră de la Direcţia Agricolă?

V.D.: Potrivit legii, postul meu de consilier superior din cadrul Compartimentului Contabilitate va fi rezervat pe perioada în care voi exercita funcţia de subprefect. În cazul în care conducerea Direcţiei Agricole va solicita, postul respectiv poate fi ocupat către altcineva pe perioadă determinată.

Rep.: Ce se va întâmpla cu domnul Sorin Arjoca, fostul subprefect de Gorj?

V.D.: Domnul Arjoca va fi inspector guvernamental.

Rep.: În urmă cu câteva luni, Guvernul anunţa că se desfiinţează posturile de inspectori guvernamentali. Ce ne puteţi spune?

V.D.: Nu este vorba că se desfiinţează posturile de inspectori guvernamentali, ci de o reorganizare a lor. Practic, posturile au fost reduse din punct de vedere numeric.

Rep.: Credeţi că numirea dumneavoastră în funcţia de subprefect va rezolva problemele din USL, dat fiind faptul că s-a făcut un adevărat scandal când un pesedist, Claudiu Teodorescu, a fost numit în funcţia de prefect?

V.D.:  Având în vedere calitatea de Înalt Funcţionar Public trebuie să fiu echidistant faţă de problemele politice, însă nu ascund faptul că provin din rândul PNL. Cu certitudine, va exista destulă înţelepciune în rândul preşedinţilor partidelor din alianţă ca USL-ul să funcţioneze bine.

Rep.: Ce planuri aveţi în calitate de subprefect de Gorj?

V.D.: Este prematur să-mi fac planuri. Cu toate acestea, îmi doresc că împreună cu prefectul şi ceilalţi colegi din Instituţia Prefectului să formăm o echipă puternic consolidată.

Vizualizări: 123

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: