Subvenţii la motorină pentru fermieri

Premierul Emil Boc a declarat sâmbătă, la Radioul public, că Guvernul pregăteşte un act normativ prin care să acorde fermierilor subvenţie la motorină, pentru a diminua efectul eliminării subvenţiilor în agricultură din 2010, datorită acordurilor europene.

Emil Boc a explicat că, în 2010, a expirat perioada de trei ani în care se primeau subvenţii pentru agricultură, motiv pentru care Guvernul lucrează la un program alternativ,  încercând să identifice alte formule de sprijinire a fermierilor.

"Avem în pregătire un plan de ajutorare a fermierilor, prin sprijinul acordat la motorină, astfel încât să poată primi unele subvenţii pentru a-şi putea dezvolta culturile agricole. În perioada următoare, vom face acest mecanism de sprijin, dar şi alte scheme de ajutor de stat", a afirmat Boc. Premierul a amintit că Guvernul a adoptat deja o OUG prin care stabileşte cadrul general al ajutoarelor din agricultură începând cu 2010.

Boc a mai spus că, la rectificarea bugetară care va avea loc, vor fi alocate resurse suplimentare pentru agricultură, astfel încât să se poată "diminua la minim impactul eliminării subvenţiilor datorită acordurilor europene".

Vizualizări: 91

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: