Ziarul Pandurul angajează redactori și reporteri. Căutăm oameni curioși să pună întrebări autorităților și personajelor interesante din societate, să scrie povești simple, dar de impact, oameni dornici să învețe o meserie în care fiecare zi e altfel. Cunoașterea Limbii Române este condiție esențială. 

Nu solicităm experiență anterioară în presă, ci doar dorința de a învăța și de a descoperi locul în care trăim. 

Dacă ești interesat să lucrezi alături de noi trimite un CV la redactia@pandurul.ro.

(închide)

Subvenţii pentru culturile afectate de secetă

Fermierii ale căror culturi au fost calamitate din cauza secetei nu vor pierde subvenţiile APIA în condiţiile în care vor aduce la sediul instituţiei procesele verbale de constatare întocmite de către comisiile locale. În caz contrar riscă să fie penalizaţi dacă în urma controalelor vor fi depistate neconcordanţe între culturile declarate şi terenurile de la faţa locului. Ba mai mult, vor fi sprijiniţi fermierii care au peste 30% din culturi calamitate.

Fermierii care au peste 30% din culturi calamitate vor beneficia de reduceri la plata impozitului pe venitul agricol. „Luni, la Ministerul Agriculturii, a avut loc o întâlnire cu reprezentanţii asociaţiilor producătorilor agricoli. S-a discutat că cei care au până la 2 hectare vor fi despăgubiţi prin acea schemă de minimis a ajutorului de stat, cel mai târziu în luna septembrie. Pentru aceasta cei afectaţi de seceta excesivă trebuie să facă dovada că au fost afectaţi. Ei trebuie să depună o cerere la primăriile de pe raza cărora au terenurile agricole afectate. Sunt comisii constituite în fiecare localitate, prin dispoziţia primarilor, care vor constata toate aceste date într-un proces verbal de constatare a pierderilor. De asemenea, fermierii afectaţi în proporţie de mai mult de 30%, vor beneficia de o scutire proporţională cu gradul de afectare din norma de venit. În această situaţie se vor afla cei care plătesc impozit pe venit, cei care au peste 2 hectare de teren agricol”, a declarat Constantin Negrea, directorul Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură Gorj.

Negrea a mai precizat că fermierii care au culturile calamitate nu vor pierde subvenţii. „Din punctul nostru de vedere subvenţiile se vor acorda în continuare, dar aş vrea să rog fermierii care au suferit aceste pierderi şi vor intra în posesia proceselor verbale de constatare a calamităţilor să depună o copie a acestui document şi la Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură. Asta pentru că în zilele următoare, noi vom începe campania de verificare în teren a acestor suprafeţe şi sigur că în măsura în care culturile respective vor fi desfiinţate, fie prin păşunat, fie prin tăierea lor şi darea în consum la animale fermierii riscă sancţiuni. În momentul în care există acest proces verbal de constatare a calamităţilor fermierul este exonerat de eventualele penalităţi, el îşi va primi subvenţia în continuare”, a menţionat Negrea. Controalele APIA se vor desfăşura până la sfârşitul lunii septembrie.

Vizualizări: 225

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: