„Suflu nou” în PSD! Penalul Ponta îl susţine pe condamnatul Dragnea!

Fostul vicepremier Liviu Dragnea a revenit în fruntea partidului de guvernământ, fiind ales de colegii săi președinte interimar al PSD, după ce postul de președinte a fost lăsat vacant de către Victor Ponta.

Șeful Guvernului a plecat din fruntea PSD după ce a fost inculpat în dosarul de corupție privitor la afacerile de la Turceni și Rovinari și, culmea, Liviu Dragnea a plecat din Guvern după ce instanța l-a condamnat 1 an cu suspendare, nedefinitiv, pentru fraudele de la Referendumul de suspendare a lui Traian Băsescu de acum trei ani, dosar în care sute de gorjeni au fost audiați ca martori.

După condamnare, Dragnea a renunțat la Ministerul Dezvoltării și la postul de vicepremier, precum și la funcțiile din PSD, rămânând simplu membru de partid, la fel ca Ponta, care a rămas totuși în fruntea Guvernului după ce a fost inculpat. Acum cei de la PSD îl consideră pe Dragnea foarte bun și potrivit să conducă partidul până la toamnă, când va fi organizat un Congres, noul șef al PSD având și, cum altfel, sprijinul lui Victor Ponta, premierul considerând că partidul pe care l-a condus vreme de cinci ani are nevoie de un „suflu nou”.

Este evident că, pentru bătăliile electorale din 2016, PSD are nevoie de un suflu nou şi de o implicare totală în munca politică şi organizatorică. Nu mi-a reproşat nimeni şi nu mi-a cerut nimeni să renunţ la conducerea partidului, dar nu era nevoie, pentru că am simţit eu singur că nu mai aveam resursele (în primul rând motivaţionale şi de timp) pentru aşa ceva; aşa că am cerut colegilor mei să decidă cine să îi conducă în acele bătălii, iar eu voi fi în echipă pe orice poziţie se consideră necesar. Ei l-au ales pe Liviu şi eu îl sprijin pe el, PSD", a scris ieri Ponta, pe Facebook, cu o zi înainte el declarându-se un susținător al Rovanei Plumb.

Vizualizări: 208

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: