Dragnea vrea şefia PSD! Ponta e cu Rovana!

Fostul vicepremier Liviu Dragnea, cu care Victor Ponta venea în urmă cu vreo două luni la Târgu Jiu pentru a-i plânge de milă și a-l susține după ce instanţele l-au condamnat în procesul Referendumului, a anunțat ieri că azi le va cere colegilor săi să îl susțină pentru a deveni președinte interimar al PSD.

Așa cum și Crin Antonescu venea în 2012 cu Victor Ponta de mână pentru a fi prezentat drept candidatul USL la prezidențiale, cei doi despărțindu-se ulterior, așa și Dragnea are șanse tot mai mici să acceadă în funcția la care aspiră, Ponta susținând-o în totalitate pe Rovana Plumb pentru a-i urma în funcția din care și-a dat demisia, fostul vicepremier, declarat „coordonator” al PSD, având ocazia astfel să afle de câtă încredere se mai bucură printre colegii săi. „În urma discuţiilor din ultimele zile, am decis ca mâine (miercuri, la CExN - n.r.) să cer votul de încredere pentru a prelua atribuţiile de preşedinte PSD", a spus ieri Dragnea, convins fiind că va putea forma o echipă „serioasă” care să câştige alegerile din 2016. Problemele sale penale îi reduc însă din „seriozitate”, acesta fiind, cel mai probabil, și motivul pentru care, de exemplu, Dan Șova nu se mai gândește acum la cum să devină președinte al PSD, lucru pe care îl făcea în urmă cu un an când discuta cu Viorel Hrebenciuc despre așa ceva. Acum Șova are probleme penale mai grave ca Dragnea și e coleg de dosar penal cu Victor Ponta, o promovare a lui Dragnea în fruntea PSD putând duce în derizoriu gestul premierului de a se retrage din fruntea partidului pe fondul vizitelor la DNA pe care trebuie să le facă de acum încolo pentru a-și susține nevinovăția, evident.

Liderii locali ai PSD Gorj au evitat ieri să spună pe cine vor susţine, dar au militat pentru „curăţenie” în partid, semn că nu Liviu Dragnea este preferatul lor.

Vizualizări: 149

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: