Pesediştii gorjeni aleg miercuri între Dragnea şi Rovana Plumb

Pesediştii gorjeni vor decide, miercuri, pe cine vor susţine pentru şefia partidului, după autosuspendarea lui Victor Ponta. Bătălia dintre Rovana Plumb şi Liviu Dragnea devine extrem de interesantă. Deputatul Vasile Popeangă crede va ieşi învingător favoritul lui Victor Ponta, mai precis Rovana Plumb, însă doar până la Congres, pentru că acolo lucrurile vor fi mai complicate.

Ion Călinoiu, vicepreşedintele PSD la nivel naţional, spune că social-democraţii din teritoriu vor fi consultaţi înainte ca organizaţia judeţeană să ia o decizie. „Este un lucru normal. La partid sunt luate toate măsurile astfel încât să nu avem probleme în activitatea de organizare, deoarece orice lider are o echipă în spate, iar Partidul Social Democrat la vârf şi în teritoriu este unit. Poziţia PSD Gorj este una pe care o vom transmite la Comitetul Executiv de miercuri. Nu contează poziţia mea personală, va fi o decizie unică”, a declarat Călinoiu.

Andrei Maioreanu, vicepreşedintele PSD Gorj, spune şi el că va exista o decizie unică, în ciuda afinităţilor personale faţă de liderii de la centru. „Eu sper ca în toată această perioadă destul de delicată şi frământată în politica românească şi mai ales în cadrul Partidului Social Democrat să reuşim să formăm o echipă, care să pregătească, aşa cum a făcut de fiecare dată, alegerile locale din 2016. Nu există o susţinere individuală. Probabil, fiecare dintre noi are anumite afinităţi faţă de liderii de la centru. Este o hotărâre pe care o va lua echipa, la nivelul organizaţiei judeţene, iar domnii Ion Călinoiu şi Florin Cârciumaru vor merge şi vor da votul în conformitate cu hotărârea luată la nivelul judeţului”, a declarat Maioreanu.

Popeangă: Pe cine va vrea Victor Ponta, acela va ieşi preşedinte

Deputatul Vasile Popeangă crede că preşedintele PSD va fi impus de Victor Ponta. „Este extrem de interesantă disputa din PSD. Pentru mine, ca membru de partid şi observator din afara luptei politice, este extrem de important care va fi finalul acestei lupte dintre cele două grupări din cadrul PSD. Vă spun, fără nici un fel de rezervă, că pe cine va vrea Victor Viorel Ponta acela va fi preşedintele partidului, ori este clară opţiunea domnului Ponta, aşa încât Rovana Plumb are toate şansele şi la Comitetul Executiv să-şi menţină în continuare funcţia de preşedinte interimar şi vom vedea la Congres, acolo e mai greu de anticipat”, a declarat Popeangă.

Preşedintele PSD Târgu Jiu consideră disputa ca fiind una foarte serioasă. „Disputele au fost destul de serioase pentru că resursa umană a Partidului Social Democrat este una foarte mare şi puternică, oferta este una destul de bogată. Mai avem mulţi paşi de făcut până a ajunge la o asemenea competiţie pentru că în teritoriu au avut loc Adunări Generale şi Conferinţe Municipale, urmează Conferinţele Judeţene, abia după aceea se poate discuta despre un Congres, iar acest lucru e posibil în situaţia în care la următorul Comitet Executiv se va stabili data organizării unui Congres. E un câştig pentru noi oricare dintre competitori, pentru că fiecare dintre ei a demonstrat că are capacitatea să conducă, fiecare are în spate muncă asiduă în cadrul PSD, dar încă nu este momentul să discutăm despre o asemenea competiţie pentru că domnul Ponta este în perioada de autosuspendare”, a declarat Aurel Popescu. 

Vizualizări: 139

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: