Ponta a plecat din nou la turci

Premierul Victor Ponta lipsește din nou din țară, el fiind absent ieri și la ședința liderilor coaliției guvernamentale, înlocuitoarea sa din fruntea PSD, Rovana Plumb, explicând că șeful Guvernului este în Turcia, la un control medical. Controlul respectiv este urmare a operației pe care premierul a suferit-o luna trecută la picior tot la un spital din Turcia.

În ceea ce privește treburile din țară, ca simplu membru PSD, el se declară de acord cu ceea ce stabilesc liderii coaliției, inclusiv în chestiunea Codului Fiscal, ale cărui modificări adoptate în Parlament au fost retrimise de președintele Iohannis spre rediscutare.

„Domnul prim-ministru Victor Ponta este la control, astăzi, şi nu poate participa, dar cu siguranţă ne vom reîntâlni în momentul în care va reveni", a spus Rovana Plumb, care a preluat interimatul conducerii PSD, după ce Ponta a demisionat din funcția de președinte la revenirea în țară după absența de o lună, timp în care a fost pacient în Turcia. Demisia înaintată după revenirea din Turcia i-a surprins în special pe colegii de partid, printre aceștia și Liviu Dragnea, care a mărturisit că a primit „foarte rău” decizia premierului. „Eram într-o zonă în care nu mă uitam la televizor, era duminică după-amiază, nu eram pe internet, m-a sunat cineva şi mi-a zis. (...) Nu s-a consultat cu mine, noi am avut mai multe discuţii de când a fost să-şi opereze genunchiul la Istanbul, era foarte frământat şi îl înţeleg, a avut motivele dumnealui... eu cred că a făcut o greşeală", a spus Dragnea la Antena 3.

Fostul vicepremier, considerat mâna dreaptă a lui Ponta în partid până la condamnarea care a dus la demisia sa din Executiv, e de părere că PSD trebuie să își găsească repede un lider și o echipă pentru a putea face un scor frumos la alegerile de anul viitor. „Oamenii din teritoriu aşteaptă foarte rapid o stabilizare a conducerii, să spună care este linia, să vadă că PSD este condus în continuare, să aibă garanţia că această conducere păstrează guvernarea cu Victor Ponta prim-ministru. (...) E nevoie urgentă de certitudine şi de fermitate la vârful partidului şi de un plan de acţiune concret (...). Alegerile locale de la anul vor fi un moment politic foarte important, cu efecte la alegerile parlamentare (...). Este nevoie de o conducere care să dea vigoare şi siguranţă partidului", a mai spus Liviu Dragnea.

Vizualizări: 149

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: