Liberalii încearcă iar schimbarea viceprimarului din Turceni

Aripa democrat-liberală din PNL Turceni încearcă din nou schimbarea viceprimarului PSD, Cristina Cilibiu. Social-democrata este cumnata copreşedintelui liberal al PNL Turceni, Ion Iordache, astfel că încercarea de schimbare are puţine şanse de reuşită.

Doru Cornescu, co-președinte al PNL Turceni, spune că a întocmit acest proiect, alături de consilierii vechiului PDL, bazându-se pe o hotărâre luată în cadrul organizației județene care prevede ca acolo unde liberalii au majorități să schimbe viceprimarii social-democrați. Cornescu spune că nu s-a consultat cu celălalt lider PNL Turceni, cu Ion Iordache, pentru că între ei nu există colaborare, însă a spus că pot face acum echipă. "Conform hotărârii Biroului Permanent Județean din 16 iunie 2015, se prevede acolo că unde sunt majorităţi ale PNL se pot face astfel de proiecte de hotărâre, privind schimbarea viceprimarilor PSD. Domnul Iordache nu ştiu ce vrea dânsul, după cum se știe viceprimărița este cumnata dânsului, au mai fost astfel de încercări, nu știu ce vrea dânsul. Dacă dânsul este un penelist și un soldat credincios partidului mă gândesc că nu o să fie nicio problemă, să îndepărtăm un viceprimar PSD. Dânsul spune că nu are ce discuta cu mine. Eu mă bazez pe prietenii și colegii peneliști, pe hotărârea BPJ care trece peste hotărârea domnului Iordache. Deci suntem un partid. Eu cred că vom reuși sau cel puțin este o încercare prin care să demonstrăm că vrem să fim o echipă PNL. Dacă domnul Iordache dorește altceva, nu este nicio problemă",  a declarat Cornescu, co-președinte PNL Turceni, lider al foștilor pedeliști din localitate.

Ion Iordache: Sunt de acord!

Curios este faptul că Ion Iordache a spus că este de acord cu schimbarea viceprimăriței Cilibiu, deși nu fost consultat de colegi. Iordache crede că este doar o altă încercare a liderului PNL Gorj, Dan Vâlceanu, de a-l supăra. „Sunt de acord de data asta. Dar nu sunt consilier, doar sunt de acord cu ei. Vâlceanu vrea să mă irite și nu știe ce să mai facă. Dar uite! De data asta sunt de acord cu el. Oamenii au probleme cu capul. N-au decât 5 consilieri, dar vor să schimbe vicele și le trebuie 10. Nu știu dacă consilierii liberali vor susține, dar eu sunt de acord cu proiectul. Sunt consilieri, i-au ales oamenii, să facă ce vor" , a comentat Ion Iordache.

Vâlceanu: Nu vreau să irit pe nimeni

Dan Vâlceanu i-a răspuns lui Ion Iordache, spunând că un co-preşedinte PNL nu ar avea de ce să fie iritat pentru că liberalii doresc schimbarea unui viceprimar PSD. „Există o decizie BPJ prin care acolo unde există viceprimar PSD şi PNL are majoritate să schimbăm viceprimarul. Nu vreau să irit pe nimeni şi nici nu cred că aş putea irita un co-preşedinte PNL pentru că vreau să schimb viceprimarul PSD. Dacă consilierii nu vor vota proiectul susţinut de domnul Iordache, înseamnă că dânsul are o problemă de autoritate acolo şi nu cred lucrul acesta”, a spus Dan Vâlceanu.

ŞEDINŢĂ

Ședința în care se va supune la vot proiectul privind schimbarea viceprimăriţei  este programată pentru data de 29 iulie, spune Cornescu. Consiliul Local Turceni este format din 8 consilieri PNL (4 PDL şi 4 PNL), 3 PSD, 1 PC, 1 UNPR. Nu este pentru prima dată când liberalii încearcă să schimbe viceprimarul la Turceni. O astfel de tentativă au mai avut şi la finalul anului trecut, însă proiectul nu a primit voturile necesare. 

Vizualizări: 194

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: