Sumă uriașă sustrasă de contabilul unor școli din Gorj

Polițiști din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice al IPJ Gorj au reținut miercuri pentru 24 de ore un bărbat de 64 de ani, din comuna Samarinești, bănuit de  săvârşirea infracţiunilor de delapidare, fals intelectual, fals material în înscrisuri oficiale şi uz de fals.

"Din cercetări a reieșit faptul că acesta, în perioada 2015-2019, în calitate de contabil la două unități de învățământ din comuna Samarineşti şi Văgiuleşti, și-ar fi însușit sistematic, din buget, mai multe sume de bani, prin falsificarea unor documente justificative, producând un prejudiciu de aproximativ 170.000 lei", arată IPJ Gorj. 

Pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale, în cursul zilei de miercuri au fost efectuate trei percheziţii, ocazie cu care au fost ridicate, pentru continuarea cercetărilor, înscrisuri şi echipamente informatice. 

Urmează ca bărbatul să fie prezentat joi Parchetului de pe lângă Judecătoria Motru şi  instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă. (A.A.)

Vizualizări: 5,808

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: