„Sunt mai bun decât orice contracandidat aflat în prag de pensie“

Peste 200 de oameni s-au adunat ieri în poiana de lângă primăria localităţii Negomir, când cei doi candidaţi ai PD-L la funcţiile de senator şi deputat, Ruşeţ Ion şi Militaru Constantin  Severus,  au sosit în comuna lor.

Comuna Negomir este una din localităţile aparte ale Gorjului şi nu o dată a fost greu încercată de vremuri. Ocupaţiile locuitorilor au suferit cele mai diverse transformări în ultima jumătate de secol, dar cel mai greu a fost după 1997, când au avut loc disponibilizări masive ale minerilor navetişti, principala activitate a zonei. Astăzi, existenţa comunităţii este strict legată de existenţa exploatărilor miniere şi de performanţele lor pentru că activităţile secundare lipsesc cu desăvârşire.  Tocmai de aceea negomirenii s-au înghesuit să-i asculte şi să le pună întrebări celor doi candidaţi, singurii care provin din zona minieră şi care le ştiu ofurile.

„Puterea noastră este puterea votului vostru, trebuie să veniţi la vot pentru că numai aşa vom câştiga aceste alegeri, ca să putem duce în Parlamentul României spre rezolvare problemele tuturor celor ce trăim aici“, a îndemnat candidatul PD-L pentru Senat, Ruşeţ Ion. El a prezentat oamenilor soluţiile pe care democraţii le au în vedere pentru guvernarea ţării în următorii patru ani şi pentru rezolvarea nedreptăţilor legate de pensii, de funcţionarea sistemului sanitar şi administrativ. „Mă consider mai bun în Parlamentul României decât orice contracandidat aflat în prag de pensie sau pensionar deja. Am puterea, tinereţea şi energia necesare pentru a lucra în interesul vostru“, a fost declaraţia făcută de Ion Ruşeţ în faţa locuitorilor comunei Negomir. De altfel, este o tristă realitate faptul că în Gorj oamenii care alcătuiesc puterea politică sunt cam aceiaşi de 10 ani, iar cei mai mulţi nu au făcut nimic pentru judeţ, luptând să-şi subordoneze atât puterea economică, cât şi pe cea mediatică.

Cei doi candidaţi au remarcat valoarea gospodărească dovedită a negomirenilor şi capacitatea lor de a ţine cont de interesele generaţiilor viitoare, considerând că negomirenii sunt de lăudat şi pentru că la alegerile locale au votat, într-un fel de avanpremieră a votului uninominal, omul, nu partidul. Oamenii s-au plâns însă de încercarea Consiliului Judeţean de izolare a  comunei din cauză că primarul lor a părăsit PSD-ul, şi au cerut candidaţilor prezenţi la Negomir să ia atitudine pentru ca nimeni să nu mai judece comunităţile după culoarea politică a celor aleşi în fruntea lor .

„Cred că a sosit timpul să hotărâm NOI PENTRU NOI fiindcă până acum majoritatea  parlamentarilor au considerat problemele şi valorile comunităţilor zonei noastre doar viziuni provinciale, limitate şi înguste, care nu merită aprecierea în raport cu ideile lor “măreţe”, plănuite şi apoi impuse nouă de la Bucureşti“, a relatat candidatul pentru Camera Deputaţilor, Militaru Constantin Severus. El a continuat vorbindu-le oamenilor despre unul dintre ultimele planuri de înavuţire a mai-marilor de la Bucureşti, sacrificându-le locurile de muncă şi viitorul - privatizarea industriei miniere şi a celei energetice în Oltenia, privatizare căreia reprezentanţii Partidului Democrat Liberal se opun categoric.

Vizualizări: 86

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: