Supărare pentru încă o şcoală închisă

Părinţii dintr-un sat al comunei Crasna au aflat joi că nu îşi vor putea da copiii la şcoala generală din Dumbrăveni, după ce autorităţile au decis închiderea acesteia. Oamenii spun că vineri vor protesta faţă de decizia respectivă pentru că mulţi dintre ei sunt puşi în situaţia de a nu-şi mai trimite copiii la şcoală dacă cei mici vor trebui să devină navetişti în satul Drăgoieşti.

E vorba de o distanţă de vreo 6 kilometri pentru care copiilor nu li se oferă transportul cu ajutorul unui microbuz şcolar, acest microbuz neexistând.

„Trebuie să protestăm pentru că suntem extrem de revoltaţi. Luni am fost la Inspectoratul Şcolar ca să mă asigur că nu se închide şcoala, aşa cum auzisem, şi am primit asigurări că toţi cei 80 de copii de clasele I-VIII vor învăţa aici în continuare. Când eu ieşeam de la Inspectorat, în sediu intra domnul viceprimar al comunei, a cărei soţie are nevoie de copii pentru a-şi face norma la şcoala de la Drăgoieşti. Culmea e că acolo vor fi mutaţi şi copiii noştri. Eu am două fete mici, de ciclul primar şi nu am o maşină să le duc în fiecare zi acolo. Le fac navetiste de la vârsta asta? Îmi bat joc de ele? Nu voi accepta o asemenea decizie, să ştiţi. Mai bine nu ne mai dăm copiii la şcoală decât să îi trambalăm pe drumuri toată ziua că şi aşa nu vor mai avea timp să înveţe. Nu ne aşteptam la o asemenea decizie, iar acum au luat-o chiar în ultima zi în care mai putem să ne înscriem copiii înainte de a începe anul şcolar”, a spus Constantin Ciortea, unul dintre părinţii revoltaţi ai satului Dumbrăveni. (G.I.)

Vizualizări: 1,600

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: