Suporterii cer demisia antrenorului Cârţu

Meciul cu Gaz Metan Mediaş, încheiat la egalitate, scor 0-0, a arătat şi mai clar că problemele de la Pandurii se manifestă mai vizibil în atac, acolo unde lipsa de inspiraţie a vârfurilor face ca Pandurii să bată pasul pe loc de câteva etape. După ce au pierdut acasă cu Oţelul, gorjenii au reuşit egalul cu Dinamo care e un rezultat bun dar şi un egal acasă cu Gaz Metan. Ultimul egal nu i-a bucurat deloc pe suporterii din tribune care au încheiat prin a cere demisia lui Sorin Cârţu.

Antrenorul s-a apărat după meci acuzând atacul slab al echipei sale. Deşi a folosit trei vârfuri pe parcursul meciului. Raskovic, Stromajer şi Tilincă, Cârţu n-a găsit formula câştigătoare pentru că nici unul dintre aceştia nu a înscris.

Stadionul, aproape gol

Semieşecul cu medieşenii a atras nemulţumirea spectatorilor de pe Municipal care strigă tot mai des „demisia” şi nu se referă la cineva din conducerea clubului ci doar la antrenorul Sorin Cârţu. Faptul că nu mai pot vedea fotbal, deşi pentru asta plătesc abonamentele, i-a nemulţumit pe suporterii de la Pandurii care practic nu s-au putut bucura decât de două victorii ale favoriţilor din cele cinci meciuri disputate acasă de Pandurii.

Puţin peste 3.000 de spectatori au ţinut să asiste la meciul cu Gaz Metan deşi peste 7.000 de locuri sunt deja plătite în stadion de abonaţii clubului. Ce anume i-a îndepărtat pe suporteri de echipă e greu de spus şi nu numai vremea poate fi cauza. Evoluţiile slabe ale celor de la Pandurii pe teren propriu, eşecurile cu Internaţional şi Oţelul Galaţi, golurile marcate – destul de puţine, şi lipsa spectacolului pot fi doar câteva dintre cauzele reducerii numărului de spectatori care vin la meci.

Meciul cu Mediaş a fost anost

Meciul cu Gaz Metan Mediaş a fost unul destul de anost, fără faze de poartă de ambele părţi. Medieşenii îşi cunoşteau posibilităţile şi faptul că au venit fără trei titulari i-a făcut să nu se hazardeze în atac deşi au ajuns şi ei la poarta lui Mingote pe final de meci. Deşi aveau în faţă un adverdsar ce putea fi depăşit, Pandurii n-au profitat, în prima parte a jocului doar Dedu şi Păcurar încercând poarta adversă dar destul de anemic. Portarul Butcha nu a avut mari probleme iar repriza a doua nu a adus nici o schimbare a situaţiei, doar faza în care Martinovic a trimis cu capul pe lângă poartă fiind una mai periculoasă. Stromajer, Raskovic şi Tilincă, cei trei atacanţi trimişi pe teren de Cârţu n-au reuşit să ajungă prea des în faţa porţii, în aceste condiţii fiind greu de învins o echipă ca Mediaşul, venită să se apere şi să joace la rezultat.

Cârţu: „Practic nu au avut nicio ocazie“

Acest 0-0 nu l-a bucurat pe antrenor dar nici nu l-a întristat foarte tare, Cârţu apreciind jocul echipei sale: „Nu e un rezultat care să mă bucure nici pe mine nici pe cei de la echipă dar nici nu este unul care să ne aducă gânduri negre sau întristare aşa cum au fost eşecurile de la alte partide cum a fost cu Internaţional şi Galaţi. Nu am ce să reproşez echipei din punct de vedere al modului la care au participat la joc, au vrut şi au încercat mereu şi au supus adversarul la presiune dar atâta am reuşit. La finalizare n-am reuşit prea mult să creem probleme în faţa unei echipe care se ştie că Mediaşul nu mai e echipa de anul trecut şi e o echipă mult mai realistă şi mai organizată în joc. Deşi faţă de alte meciuri cu Internaţional sau Galaţi, practic nu au avut nici o ocazie, singurul şut spre poartă a fost decât spre final, un şut de la 35-40 de metri care nu putea să-i pună probleme lui Mingote.” Totuşi Cârţu a fost nemulţumit de ceva la acest meci, chiar dacă a evitat să spună cine sunt adevăraţii vinovaţi ai semi-eşecului, lipsa de eficienţă a atacanţilor: „Nu avem eficacitatea respectivă şi nu ne putem crea avantaj să spunem faţă de adversar. Cu excepţia câtorva minute din prima repriză când am fost puţin haotici, după aceea au început din nou să-şi revină şi au jucat ceea ce ştiu atuncui când încercăm să jucăm şi pe principiul acesta reuşim destul de bine anumite faze coerente. În rest jocul a fost la discreţia noastră numai că vechile noastre probleme cu finalizare s-au accentuat şi au ieşit în evidenţă.”

Vizualizări: 84

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: