Suporterii fac chetă să schimbe gazonul de la Craiova

Peticit cu brazde de o altă culoare şi altă textură a ierbii, cu denivelări şi porţiuni unde iarba a dispărut complet, cam aşa se prezintă gazonul de pe stadionul din Craiova pe care este nevoită să joace una dintre cele mai bune echipe ale momentului din Liga 1. Suporterii craiovenilor se mobilizează şi vor să facă chetă să schimbe gazonul dacă  autorităţile nu ia nici o măsură.

Universitatea Craiova ar putea urca după orice meci pe locul I în Liga 1 dar în ceea ce priveşte terenul de joc se află tot pe ultimul loc în ţară.

Nici suporterii olteni care vin la meciuri nu mai suportă gazonul de pe arena craioveană  după ce Victor Piţurcă a spus că mirosul emanat de gazon este otrăvitor. Înainte de partida cu Viitorul, fostul selecționer a vorbit, din nou, despre acest aspect: „Mirosul emanat de gazon este otrăvitor, poate îmbolnăvi orice jucător, să nu mai vorbim de accidentări. Majoritatea jucătorilor accidentaţi sunt din cauza gazonului, ultimele victime sunt Cosic şi Măţel, unul are entorsă la gleznă, altul are leziune la inghinali. Am stat 7 ore aici, ar trebui să se ceară o aprobare la cei care ar putea interveni, pentru că nu se mai poate juca în aceste condiţii! Sunt foarte sceptic, sunt şanse de la 1 % la 5 % să se schimbe gazonul.  Depinde de constructor, iar constructorul se judecă cu cei pe care i-a angajat să facă gazonul, iar aceştia spun că gazonul este în regulă, că este foarte bun. Constructorul, care a făcut o lucrare extraordinară cu acest stadion, trebuie să realizeze că este în pericol viaţa unor oameni, nu numai a jucătorilor, ci şi a spectatorilor, şi trebuie făcut un efort”, a spus Pițurcă, la Digi Sport.

Primăria din Craiova a anunțat că gazonul va fi schimbat în luna octombrie, dar constructorul arenei „Ion Oblemenco” vrea să întârzie lucrările. 

Între timp Gică Craioveanu şi vrea să organizeze o strângere de fonduri pentru schimbarea suprafeței de joc.„Mă alătur lui Piți și o să vorbesc cu domnul Genoiu (primarul Craiovei). Am vorbit cu băieții de la Peluza Nord și cu foarte multă lume să încercăm și să punem câte 10-20 de euro fiecare, să îmbunătățim gazonul, să fie acolo o sumă frumoasă. Ar fi foarte OK”, a spus Gică Craioveanu.

Toate echipele se tem acum de terenul  oltenilor şi ar prefera mai curând un teren al unei echipe din Liga 2 decât terenul de pe „Ion Oblemenco”.

Galerie foto


Vizualizări: 372

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: