Suporterul de 88 de ani, elogiat pentru fidelitate faţă de Pandurii

Sub titlul „Dimineţi de ”B” la 88 de ani! Bucuriile unui suporter: Două culori, mii de kilometri, opt puncte”, cotidianul sportiv Pro Sport a acordat un spaţiu amplu suporterului octogenar al echipei Pandurii.  Valerieu Andronache este nelipsit din galeria echipei Pandurii la meciurile de pe teren propriu dar este singurul suporter care mai însoţeşte echipa în deplasări.  

Clubul Pandurii se confruntă cu mari probleme financiare şi este ameninţat cu intrarea în faliment în timp ce echipa se luptă pentru evitarea retrogradării şi jucătorii sunt neplătiţi de ani de zile. Cu toate acestea echipa fanion a Gorjului are încă suporteri devotaţi, atât tineri dar şi din vechile generaţii. Cel mai vârstnic este Valeriu Andronache, de 88 de ani, suporterul nelipsit de la meciurile din deplasare în acest sezon şi cel care a fost invitat de primarul Marcel Romanescu să taie panglica  inaugurală a noului stadion. „Octogenarul Valeriu Andronache scrie o filă superbă din povestea ligii secunde. „Tataie” merge după Pandurii în toată țara, chiar dacă echipa lui de suflet este pe ultimul loc și pare condamnată la faliment”, a scris Pro Sport despre suporterul care a devenit deja emblematic pentru Pandurii, elogiind devotamentul acestui suporter pentru echipa oraşului Târgu Jiu: „Fosta formație alintată cu seri în Europa League, cu meciuri împotriva Fiorentinei, este ultima în clasament și i se cântă falimentul de un prohod judecătoresc. O ultimă lacrimă stă blocată între ridurile obrajilor arși de aburii tușiți de locomotiva pe care a condus-o, timp de 18 ani, omul care nu a părasit Pandurii până la ultima fotogramă a existenței. Valeriu Andronache, 88 de ani, fost mecanic de locomotivă, fanul care însoțește echipa peste tot în diminețile “B-ului”. În rest au plecat toți. Autorități, oficialități, dar Tataie a rămas, drept, pe ploaie și pe vânt, lângă Pandurii”.

Valeriu Andronache trăiește cu frica despărțirii de, poate, cel mai drag lucru al său, echipa de suflet. După ce vechea galerie s-a dizolvat, a mers singur prin toată țara după Pandurii iar acum s-a alăturat tinerei galerii „Regiment Târgu Jiu”. “Sunt sănătos, merg pe jos și, chiar dacă mă necăjește cataracta, sunt mulțumit că pot, încă, să văd Pandurii. Nu o să renunț! Sper, ca din primăvară, echipa să mai existe, să picăm în ‘C’, în ‘D’, însă să mai existe”, a declarat suporterul pandurilor care, în această toamnă, a avut onoarea de a participa la festivitatea de inaugurare a noului stadion din Târgu Jiu. Suporterul de 88 de ani al pandurilor a fost invitat de oficialitățile locale și, alături de campioana olimpică Constantina Diță, Tataie a inaugurat arena așteptată de gorjeni de mai bine de cinci ani.

Galerie foto



Vizualizări: 1,521

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: