Ziarul Pandurul angajează redactori și reporteri. Căutăm oameni curioși să pună întrebări autorităților și personajelor interesante din societate, să scrie povești simple, dar de impact, oameni dornici să învețe o meserie în care fiecare zi e altfel. Cunoașterea Limbii Române este condiție esențială. 

Nu solicităm experiență anterioară în presă, ci doar dorința de a învăța și de a descoperi locul în care trăim. 

Dacă ești interesat să lucrezi alături de noi trimite un CV la redactia@pandurul.ro.

(închide)

Supraveghetor plătit cu 105.759 lei. CE Oltenia: Indemnizațiile nu au fost mărite

Dan Codescu, membru în Consiliul de Supraveghere al Consiliului de Supraveghere al Complexului Energetic Oltenia, scrie în declarația de avere depusă în 2019 că a câștigat de la această companie anul trecut suma de 105.759 lei.

Document:

Același Dan Codescu a scris în declarația de avere depusă în 2018 că în anul precedent a câștigat 74.640 lei ca supraveghetor la CEO. Condescu este în această funcție din 2016.

Document:

Pandurul a relatat, în baza unui document al companiei, că societatea Complexul Energetic Oltenia a avut în 2018, un an cu pierderi colosale, cheltuieli mai mari cu indemnizațiile Directoratului și Consiliului de Supraveghere.

Document:

 

În ciuda evidențelor, Complexul Energetic Oltenia a postat un comunicat în care susține că aceste majorări vin doar din transferul contribuțiilor.

Textul integral:

“Indemnizatiile membrilor Consiliului de Supraveghere si Directoratului CE Oltenia nu au fost marite, asa cum, in mod tendentios, se afirma in presa locala.

In vederea aplicarii prevederilor Ordonantei de Urgenta nr.79/2017 pentru modificarea si completarea Legii nr.227/2015 privind Codul fiscal, in urma negocierii cu partenerii sociali, CE Oltenia a incheiat in decembrie 2017 un act aditional la Contractul Colectiv de Munca prin care, pentru mentinerea salariului net, calculat in baza prevederilor fiscale anterioare intrarii in vigoare a OUG nr.79/2017, fiecare salariat al CE Oltenia beneficiaza lunar de o compensatie bruta egala cu influenta asupra salariului net, determinata de transferul obligatiilor privind contributiile sociale datorate de angajator la angajat.

Similar, in temeiul prevederilor art. 18 din Ordonanta de urgenta nr. 90/2017 privind unele masuri fiscal-bugetare, modificarea si completarea unor acte normative şi prorogarea unor termene,  in anul 2018, remuneratiile membrilor Consiliului de Supraveghere si Directoratului  au fost recalculate pentru a fi puse in acord cu noile contributii sociale obligatorii datorate conform Legii nr.227/2015, cu modificarile si completarile ulterioare, astfel incat cuantumul net al remuneratiilor cuvenite sa ramana nemodificat.

Acestea sunt publice, fiind prevazute in contractele de mandat, in deplina conformitate cu OUG nr.109/2011 privind guvernanta corporativa a intreprinderilor publice. De asemenea, situatiile financiare anuale se publica pe pagina de internet a societatii dupa auditarea si aprobarea acestora de catre Adunarea Generala a Actionarilor.

Consideram ca afirmatiile aparute in spatiul public despre o presupusa majorare a salariilor conducerii CE Oltenia reprezinta o speculatie facuta cu rea intentie sau o interpretare gresita a situatiilor financiar-contabile ale unei societati”.

Notă: CE Oltenia are cinci directori și șapte supraveghetori, Dan Condescu fiind ales doar pentru exemplificare.

Vizualizări: 2,565

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: