SURSE: Bălăşoiu, forţat să îşi schimbe echipa

Revoltă în mediul politico-sindical, după ce presa a relatat faptul că la conducerea Complexului Energetic Oltenia va fi Constantin Bălăşoiu şi echipa cu care acesta conduce acum Complexul Energetic Craiova. Au fost presiuni inimaginabile asupra preşedintelui PSD Gorj, Florin Cârciumaru, pentru a-i cere premierului Victor Ponta să nu avizeze o organigramă din care nu face parte decât un singur personaj din Gorj, Laurenţiu Ciurel.

Surse de încredere susţin că în spatele ofensivei s-ar afla tocmai Laurenţiu Ciurel, nemulţumit că în organigrama lui Bălăşoiu este director de energie doar cu atribuţii de producţie, nu şi de vânzare. „Băieţii deştepţi” ştiu diferenţa.

Ministrul liberal al Economiei, Daniel Chiţoiu, a fost însă de acord cu organigrama propusă de Bălăşoiu şi chiar i-a prezentat-o premierului Victor Ponta, care nu a avut nimic de obiectat. Asta până ieri, când o adevărată maşinărie politico-sindicalo-mediatică s-a pornit împotriva echipei lui Bălăşoiu. Iar Florin Cârciumaru a fost bine identificat ca fiind cea mai potrivită armă prin care se poate pune presiune pe Ponta şi, pentru că este campanie electorală, un atac în presă poate fi extrem de convingător. Mai ales că Florin Cârciumaru este mult mai sensibil la atacurile din presă decât alţi politicieni. Şi nu lipsit de interes ar fi şi faptul că binevoitorii îi spuneau lui Cârciumaru că Ionel Manţog ar fi în spatele atacului.

Surse politice susţin că Laurenţiu Ciurel chiar ar fi fost în vederile premierului Ponta pentru funcţia de director general al Complexului Energetic Oltenia, dar că rapoarte ale serviciilor secrete cu privire la dosarele în care este cercetat acesta au împiedicat numirea. Cert este că Bălăşoiu îi încurcă pe mulţi, nu doar din USL, ci şi din sindicatul lui Marin Condescu, astfel că se anunţă o bătălie interesantă.

Vizualizări: 129

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: