Post cu dedicație la o școală din Gorj

Situaţie strigătoare la cer la Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Gorj. O profesoară cu 14 ani vechime în învăţământ acuză inspectorii de resurse umane din instituţie că împart posturi preferenţial şi nu ţin seama de nicio lege în şedinţele publice de repartizare. Concret, femeia a pierdut postul pe care-l ocupa prin detaşare la cerere la şcoala din Drăguţeşti, în favoarea unui tânăr debutant care nu avea niciun drept să participe la această etapă de mobilitate.

Doina Georgescu este profesor titular de educaţie fizică şi sport la Turceni, însă de trei ani ocupă prin detaşare la cerere un post la şcoala din Drăguţeşti. Anul acesta trebuia să se întâmple acelaşi lucru, profesoara făcând cerere în acest sens şi aşteptând să i se dea continuitate, având de altfel şi acordul Consiliului de Administraţie al şcolii pentru a rămâne pe post. Numai că postul i-a fost repartizat de către inspectorii de resurse umane unui tânăr debutant care, după spusele profesoarei, nu avea ce să caute la această etapă de mobilitate. „În fiecare an am depus dosar de detaşare prin continuitate, să continui pe postul respectiv. Anul acesta am procedat la fel, am depus dosar de detaşare prin continuitate şi mi-a luat postul o persoană care doar ce a dat titularizarea, nu are vechime absolut deloc, este debutant. Atât că a dat examen anul acesta şi a luat notă peste 7 la Titularizare. La detaşări nu se ţine cont de nota la titularizare”, a declarat Doina Georgescu, profesor de educaţie fizică şi sport.

 Criterii discriminatorii

Strigător la cer este că, în lista posturilor vacante din învăţământ la data de 25 august, postul apărea ca fiind propus pentru continuitate ori un debutant nu are avea ce să continue pe postul respectiv. Mai mult, postul este propus pentru continuitate însă candidatul trebuie neapărat să fie fără definitivat şi cu medie de cel puţin 7 la Titularizare. Adică, fix condiţiile pe care le îndeplineşte tânărul care a ocupat postul. „Este clar că este cu dedicaţie. Eu am făcut contestaţie şi la Inspectoratul Şcolar Judeţean Gorj, dar am trimis o contestaţie şi către Ministerul Educaţiei pentru că nu este corect să-şi bată joc de nişte oameni, să le ia pâinea de la gură. Sunt convinsă că am dreptate şi spun sigur că nu au fost respectate nici etapele de mobilitate”, a declarat Doina Georgescu, profesor titular de educaţie fizică şi sport.

 Cum se apără ISJ Gorj

Reprezentanţii ISJ Gorj invocă cu tărie un articol din metodologie potrivit căruia profesoara Doina Georgescu nu poate obţine detaşare decât dacă a dat concurs şi s-a detaşat la cerere prin concurs în anii 2015-2016. Cât despre criteriile de ocuparea a postului respectiv, criteriile apărute în listă, reprezentanţii ISJ Gorj n-au prea găsit explicaţii.

Vizualizări: 11,811

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: