Surse: Consilierii din Rovinari au refuzat excluderea lui Staicu

Şedinţă aprinsă ieri la sediul Partidului Naţional Liberal din Rovinari. Conducerea judeţeană a partidului i-a convocat pe liberalii din localitate la o şedinţă de lucru. S-a supus la vot excluderea lui Eugeniu Staicu, cel mai vocal consilier al partidului, dar cei prezenţi şi-au susţinut colegul, susţin surse din PNL. La Rovinari este o tensiune mocnită, deoarece copreşedinţii Barbu şi Vîlceanu vor să-l impună pe fostul viceprimar Chivu preşedinte şi candidat, dar liberalii nu vor să accepte pe cineva din afara formaţiunii.

Conducerea judeţeană a Partidului Naţional Liberal Gorj i-a convocat aseară pe liberalii din Rovinari într-o şedinţă care nu avea nimic pe ordinea de zi. Asta le-a cam dat de gândit liberalilor din localitate şi au tras imediat concluzia că şedinţa este de informare cum că actualul preşedinte al organizaţiei, Florin Ungureanu, va fi schimbat cu Laurenţiu Chivu. Informaţia se vehicula de mai mult timp în presa locală şi a fost chiar confirmată de conducerea PNL Gorj, astfel că a fost singurul lucru la care s-au gândit consilierii locali din Rovinari. Florin Ungureanu, preşedintele PNL Rovinari, se declara ieri încrezător în colegii lui consilieri că schimbarea nu va avea loc. ”Mie nu mi s-a comunicat nimic cu privire la schimbarea mea din funcţie, dar cred că ar trebui să le ia un punct de vedere şi la consilieri şi apoi să se decidă la Târgu Jiu. Nu este nimic concret, doar că şi aşa colegii mei sunt reticenţi şi nu sunt de acord cu schimbarea. Eu nu o să pun pe tapet treaba asta, eu nu o să mă împotrivesc, voi lăsa la latitudinea colegilor mei din partid să decidă ce vor”, a spus Florin Ungureanu, preşedintele PNL Rovinari.

La şedinţa de aseară de la Rovinari au participat atât Dan Vâleanu, cât şi Tudor Barbu, venit special de la Bucureşti pentru a tranşa situaţia la Rovinari. Au mai fost secretarul general Octavian Lupulescu şi responsabilul de zonă Păsărin. Până la urmă nu s-a discutat înlocuirea preşedintelui de filială, ci excluderea lui Staicu.

Cert este că şedinţa de aseară de la Rovinari nu este deloc întâmplătoare câtă vreme astăzi are loc Biroul Politic Judeţean al PNL Gorj, care îl poate exclude oricum pe Staicu, în ciuda votului de la Rovinari.

Vizualizări: 198

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: