Surupăceanu a câştigat procesul cu Băsescu

Procesul pe care preşedintele Traian Băsescu l-a intentat deputatului de Gorj, Mugurel Surupăceanu, a cunoscut ieri o primă sentinţă, una care nu îi este favorabilă şefului statului. Dat fiind că instanţa i-a dat câştig de cauză, Surupăceanu şi-a reluat declaraţiile pentru care a ajuns să dea cu subsemnatul.

Magistraţii de la Judecătoria Sectorului 5 au respins ca neîntemeiată plângerea înaintată de preşedinte, Băsescu deschizând procesul după ce parlamentarul gorjean susţinuse că puterea actuală nu luptă contra consumului şi traficului de etnobotanice întrucât o parte din campania electorală a şefului statului ar fi fost finanţată din astfel de afaceri. Preşedintele s-a simţit lezat şi a cerut daune de 100 de lei, dar cererea nu i-a fost acceptată, deşi, la termenul anterior, cel din 18 mai, acesta a fost prezent în faţa magistraţilor şi i-a adresat lui Surupăceanu mai multe întrebări, el la rândul său fiind chestionat de către deputat pe tema drogurilor uşoare.

Vestea că plângerea lui Băsescu a fost respinsă a fost comentată de Surupăceanu în următorul mod: „Apreciez curajul pe care l-a avut această tânără judecătoare care, iată, reuşeşte să demonstreze că în România mai există o fărâmă de democraţie, de justiţie”, a spus Mugurel Surupăceanu.

Deputatul e convins că demersul său reprezintă un început, motiv pentru care ieri a pus din nou paie pe foc. „Am reuşit să demonstrăm că putem să câştigăm o luptă chiar şi împotriva preşedintelui României care, din păcate, a ales să fie de cealaltă parte a baricadei, în loc să fie de partea celor care luptă împotriva drogurilor”, a mai spus Surupăceanu.

Vizualizări: 132

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: