Suspiciune de pestă porcină în judeţul Olt

Un caz de suspiciune de pestă porcină africană a fost înregistrat joi în judeţul Olt, în comuna Rusăneşti, la un porc dintr-o gospodărie particulară, potrivit directorului Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Animalelor (DSVSA) Olt, Veronel Bolborea. El a precizat că DSVSA Olt va trimite vineri, spre analiză şi confirmare, la Institutul de Diagnostic şi Sănătate Animală, o probă recoltată de la un porc mort într-o gospodărie.

O echipă de la DSVSA Olt s-a deplasat joi după-amiaza la Rusăneşti, unde efectuează ancheta epidemiologică. „A apărut o suspiciune de pestă porcină africană la un porc mort într-o gospodărie din Rusăneşti. Laboratorul central IDSA va primi proba noastră. Laboratorul nostru a indicat o suspiciune de PPA”, a declarat Veronel Bolborea.

Comuna Rusăneşti, din sudul judeţului Olt, se află de aproximativ două săptămâni în zona de protecţie ca urmare a confirmării unui focar de PPA la mistreţi de pe fondul de vânătoare 11 Beciu, în localitatea Plopii Slăviteşti, în judeţul Teleorman, în apropierea graniţei cu judeţul Olt. (A.A.)

Vizualizări: 784

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: