Sute de angajaţi de la Hidroconstrucţia, trimişi în şomaj

Disponibilizări în masă la Hidroconstrucţia în luna octombrie. Nu mai puţin de 266 de gorjeni vor rămâne fără un loc de muncă. Notificarea a ajuns deja pe masa Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM). Oamenii stau cu sufletul la gură şi aşteaptă să mai pice câte o lucrare ca să nu fie trimişi în preaviz.

Perioada rece a anului este una de coşmar pentru angajaţii Hidroconstrucţia, care sunt trimişi în şomaj până în primăvară din cauza lipsei lucrărilor. Este şi cazul celor 266 de gorjeni care vor „şoma” începând cu luna octombrie. Potrivit reprezentanţilor AJOFM Gorj este vorba de un program de restructurare pe care societatea în aplică în fiecare an în perioada de toamnă-iarnă. „În perioada septembrie-octombrie un număr de 278 de persoane vor fi disponibilizate. Aceştia provin de la Hidroconstrucţia, care are un program de restructurare în perioada septembrie-octombrie. Un număr de 12 angajaţi din ei fost disponibilizaţi în septembrie, iar în octombrie vine rândul celor 266 rămaşi”, a declarat Romeo Chiriac, directorul AJOFM Gorj. Vestea bună este că numai Hidroconstrucţia a anunţat disponibilizări pentru luna următoare.

Salvaţi de lucrări

Oamenii stau cu sufletul la gură că în orice moment pot rămâne pe drumuri cu atât mai mult cu cât soarta lor depinde de lucrările pe care le au în perioada următoare. Este şi cazul lui Marius Andriţoiu, angajat al societăţii, care spune că deşi a primit preaviz a fost salvat în ultimul moment de o lucrare. „În septembrie mi-au dat preaviz că o să intru în şomaj dar după aia mi-au spus că s-au redresat lucrurile şi că nu o să mai plec în şomaj. Este foarte greu, am doi copii care încep şcoala acum şi abia mă descurc cu ei”, a declarat Marius Andriţoiu, angajat.

ŞOMAJ

În prezent, în Gorj rata şomajului a ajuns la valori alarmante, 6,85% ceea ce înseamnă 10.545 de şomeri. Trendul este crescător cu atât mai mult cu cât mii de absolvenţi au îngroşat rândurile şomerilor.

Vizualizări: 127

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: