Sute de avocați și notari, executaţi silit

Avocații și notarii încearcă să fenteze legea. Pe lângă faptul că au cele mai mari datorii la plata contribuției la sănătate, aceștia speră măcar să nu mai plătească majorări și penalități. Din acest motiv au acționat în instanță Casa Județeană de Asigurări de Sănătate Gorj, însă nu au câștig de cauză și mulți dintre ei urmează să fie executați silit.

În Gorj, 112 avocați și 11 notari nu și-au plătit contribuția la Casa Județeană de Asigurări de Sănătate. Valoarea datoriilor este sute de milioane de lei vechi, jumătate din sumă reprezentând penalităţi. „Avem de recuperat de la avocați și de la notari peste 400 de milioane de lei vechi. Din acești bani 200 de milioane de lei vechi reprezintă debitul, peste 200 de milioane de lei vechi sunt majorări și în jur de 50 de milioane sunt penalități. Cei 11 notari au de dat peste 270 de milioane de lei vechi, iar de la cei 112 avocați în jur de 200 de milioane de lei vechi”, a declarat Cosma Dumitrescu, directorul economic al CJAS Gorj.

Notarii și avocații au dat CJAS-ul în judecată

Deși notarii sunt mai puțini, datoriile acestora le depășesc pe cele ale avocaților. Majoritatea au acționat în instanță Casa Județeană de Asigurări de Sănătate în speranța că nu vor mai fi nevoiți să plătească majorări și penalități. „Majoritatea avocaților și notarilor vrea să scape de penalități și majorări și pentru asta a dat Casa Județeană de Asigurări de Sănătate în judecată. Vor să plătească doar contribuția, nu și majorările. În toate cazurile câștig de cauză are CJAS Gorj și noi o să trimitem adresă la Direcția de Finanțe pentru a-i executa silit”, a mai precizat Cosma Dumitrescu.

Vizualizări: 133

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: