Sute de chiulangii și subiecte grele la titularizare

Mai mult de jumătate dintre candidații înscriși în acest an la examenul de titularizare au chiulit de la proba scrisă, care a avut loc joi în 16 centre de concurs din județ. Cei peste 350 de candidați care nu au dat bir cu fugiții au avut de rezolvat subiecte dificile, din didactica specialității și metodica predării specialității respective. După patru ore de concurs, candidații au ieșit din sălile de examen supărați şi nemulțumiți de subiectele pe care le-au avut de tratat. Primele rezultate vor fi afișate pe 7 august, zi în care se vor depune și contestațiile. Pentru a se titulariza pe post un candidat are nevoie de minim media 7.00.

Peste 400 de absolvenți de facultate au chiulit ieri de la proba scrisă a examenului de titularizare. Concursul s-a desfășurat în 16 centre, șapte în Târgu Jiu și nouă în județ. Concurența din acest an este destul de mare, având în vedere că au fost scoase la concurs 85 de posturi titularizabile și 97 de posturi netitularizabile. De asemenea, mai există și 145 de posturi incomplete. Proba a început în toate centrele la ora 10.00 și a durat patru ore. ”Examenul de titularizare s-a desfășurat în 16 centre de examen. La acest concurs s-au înscris 801 candidați. La ora 10.30, când s-a făcut prezența și s-a centralizat situația din teritoriu, lipseau 428 de candidați. Nota finală a acestui examen este media aritmetică ponderată a notelor obținute la inspecția specială și la examenul scris”, spune Ion Ișfan, inspectorul școlar general adjunct al Inspectoratului Școlar Județean Gorj. Examenul s-a desfășurat la 46 de discipline, iar toate centrele de supraveghere au fost dotate cu camere de supraveghere. ”Examenul se desfășoară conform metodologiei elaborate de Ministerul Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului și sunt aceleași condiții de la celelalte examene naționale, respectiv monitorizarea cu camere de supraveghere video”, mei menționează Ion Ișfan.

GREU

Chiar dacă au avut patru ore la dispoziție, absolvenții s-au plâns de dificultatea subiectelor din acest an. Chiar și cei care au mai trecut prin acest examen au observat diferența dintre subiectele de anul trecut și cele din acest an. Asta pentru că de această dată proba scrisă a fost alcătuită din subiecte mixte din didactica specialității și metodica specialității respective. Unii dintre candidați au ieșit chiar nervoși din acest examen. ”Sunt foarte nervos. Subiectele au fost forte grele”, s-a plâns un absolvent.

NOTE

Rezultatele vor fi afișate pe 7 august în fiecare centru de examen și la sediul Inspectoratului Școlar Județean Gorj. Contestații se depun imediat după afișarea rezultatelor, până la ora 21.00. Contestații se depun și în data de 8 august, între orele 8.00-14.00. Rezultatele final vor fi afișat pe 10 august.

REPARTIZARE

Repartizarea pe posturi a candidaţilor care au obţinut minim 7.00 va avea loc  la nivelul centrelor de concurs, în data 13 august 2012, iar a candidaţilor care au obţinut cel puţin 5, în data de 16 august 2012. În baza deciziei de repartizare semnate de inspectorul şcolar general, directorii unităţilor de învăţământ încheie contractul individual de muncă pe perioadă nedeterminată, începând cu 1 septembrie 2012, cu personalul didactic repartizat.

Vizualizări: 146

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: