Sute de dosare pentru ANL, expirate

Peste 500 de dosare depuse de târgujieni, în vederea obţinerii unei locuinţe ANL, nu mai sunt valabile. Tinerii au îmbătrânit să aştepte o casă astfel că au găsit alte soluţii. Potrivit purtătoarei de cuvânt a primăriei, Ramona Evulescu, din cele 2000 de dosare aflate acum la instituţie, mai puţin de 1500 mai sunt valabile.

Acesta spune că valabilitatea acestora a expirat fie pentru că au trecut de 35 de ani, vârsta maximă la care pot lua o casă prin ANL, fie şi-au cumpărat singuri.

Sute de dosare pentru un singur apartament

Primăria Târgu Jiu are în plan construirea a încă 600 de locuinţe în anii următori dintre care 124 chiar în acest an. Chiar dacă lucrările de construire au început încă de vara trecută, primăria mai aşteaptă încă documentaţia de la Bucureşti prin care acestea urmează a trece în posesia primăriei în vederea distribuirii. Deocamdată nici vorbă de documentaţie chiar dacă majoritatea lucrărilor sunt aproape terminate. „Încă nu a venit documentaţia de la Bucureşti şi noi o aşteptăm de foarte mult timp de aceea nici nu se poate vorbi de vânzarea lor pentru că ele nu sunt încă în posesia noastră”, a declarat Ramona Evulescu, purtătoarea de cuvânt a primăriei Târgu Jiu.

Numărul târgujienilor care s-au grăbit să prindă o locuinţă, fie ea garsonieră sau apartament, trece de 2.000 iar dosarele sunt aşteptate în continuare la primărie însă chiar şi aşa oamenii nu trebuie să-şi piardă încă speranţa. „Avem până acum 2.000 de dosare în aşteptare dar asta nu înseamnă că sunt toate valabile, multe dintre ele sunt foarte vechi şi sunt dintre cei care au plecat la muncă în străinătate sau între timp şi-au cumpărat locuinţe, urmează să stabilim la următoarea actualizare câte dintre ele mai sunt valabile”, a declarat Ramona Evulescu.

Până în acest moment au fost date în folosinţă în total 275 de locuinţe tip ANL. „Sperăm ca numărul acestora că crească pentru a acoperi cererea mai ales că nici chiria nu este aşa de mare ci se stabileşte în funcţie de spaţiu”, a precizat Ramona Evulescu.    

Vizualizări: 60

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: