Sute de gorjeni au cerut restituirea banilor din taxa auto

Aproape 500 de gorjeni au solicitat în această săptămână restituirea sumele reprezentând diferenţa între  taxa pe poluare şi taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule. Noua lege a intrat în vigoare  pe 13 ianuarie.

Sute de gorjeni care și-au înmatriculat mașina după 1 iulie 2008 au cerut la Direcția Finanțelor Publice Gorj restituirea banilor pe care i-au achitat în plus față de noua taxă auto ce a intrat în vigoare pe 13 ianuarie 2012. ”În perioada 16-18 ianuarie 2012, la nivelul județului Gorj, un număr de 486 contribuabili au solicitat restituirea diferenţei între taxa pe poluare/taxa specială şi taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule. Cererile de restituire se soluționează în termen de 45 de zile de la data înregistrării”, spune Luminița Penciu, purtător de cuvânt în cadrul Direcției Finanțelor Publice Gorj. Reprezentanții acestei instituții mai menționează că în cazul în care taxa pe poluare pentru autovehicule achitată de către contribuabili începând cu 1 iulie 2008 sau taxa specială pentru autoturisme şi autovehicule sunt mai mari decât taxa rezultată din aplicarea prevederilor privind taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule, se pot restitui contribuabililor sumele reprezentând diferenţa de taxă plătită.

Acte necesare

Cei care se află în situația de față pot cere restituirea sumelor, titularul obligaţiei de plată urmând să depună o serie de documente, printre care cerere de restituire, documentul doveditor al plăţii taxei pe poluare pentru autovehicule/taxa specială pentru autoturisme şi autovehicule, respectiv chitanţa fiscală/ordinul de plată şi extrasul de cont, după caz, care să ateste efectuarea plăţii acesteia, în original sau în copie, copia cărţii de identitate a vehiculului cu prezentarea în original a acesteia și copia certificatului de înmatriculare, cu prezentarea în original a acestuia. ”În cazul autovehiculelor care fac obiectul contractelor de leasing, la cererea de restituire se anexează, în copii conforme cu originalul pe baza declaraţiei proprii, documentul doveditor al plăţii taxei pe poluare pentru autovehicule/taxei speciale pentru autoturisme şi autovehicule, precum şi cartea de identitate a vehiculului şi certificatul de înmatriculare”, mai spune Luminița Penciu. Documentele în original se restituie contribuabililor ulterior verificării conformităţii şi înscrierii pe copiile care rămân la organul fiscal a vizei „conform cu originalul”.

Vizualizări: 110

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: