Sute de gorjeni mușcați de câini

Aproximativ 400 de gorjeni au ajuns la spital după ce au fost mușcați de câini. Din cauza numărului mare de cazuri, în farmacia Spitalului Județean de Urgență din Târgu-Jiu mai sunt aproximativ 100 de doze de vaccin antirabic, însă conducerea unității spitalicești a făcut comandă  pentru refacerea stocului.

Dacă anul trecut au fost înregistrate la Spitalul Județean de Urgență din Târgu-Jiu aproximativ 1.000 de persoane mușcate de câini, în primele cinci luni ale acestui an sunt aproximativ 400 de cazuri. Majoritatea gorjenilor care au ajuns la spital în urma mușcăturii de câini au fost atacați de patrupedele fără stăpân.

Din cauza numărului mare de cazuri înregistrate, stocul de vaccin antirabic este pe final și conducerea unității spitalicești s-a văzut nevoită să comande noi doze.  Medicii le recomandă cetățenilor care sunt atacați atât de câini, cât și de alte animale, fie sălbatice sau domestice, să se prezinte de urgență la medic pentru a fi vaccinate. Specialiștii sunt convinși că numărul celor mușcați de animale este mult mai mare, însă puțini sunt cei care se prezintă la medic, fără să conștientizeze riscul la care se expun.

Vizualizări: 175

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: