Sute de gorjeni, tăiaţi de la ajutoarele sociale

Peste 700 de familii din Gorj au rămas fără ajutoare sociale şi alocaţii complementare sau monoparentale din cauza restanţelor la plata impozitelor locale. La acestea se adaugă şi aproximativ 100 de beneficiari ai indemnizaţiei şi stimulentului pentru creşterea copilului care au fost suspendaţi de plată tot începând cu data de 1 februarie.

Agenţia pentru Plăţi şi Inspecţie Socială (APIS) Gorj a suspendat de la plată sute de beneficiari ai ajutoarelor sociale, alocaţiilor pentru susţinerea familiei sau ai indemnizaţiei şi stimulentului pentru creşterea copilului din cauza neachitării impozitelor locale. “Pe baza situaţiilor centralizatoare transmise de primăriile din judeţ şi a dispoziţiilor emise de primari, cu privire la beneficiarii de asistenţă socială care nu şi-au achitat obligaţiile către bugetul local până la data de 31.01.2012 s-a dispus suspendarea plăţilor după cum urmează: pentru 516 familii beneficiare de alocaţie pentru susţinerea familiei din totalul de 7.870 de familii beneficiare; pentru 209 familii beneficiare de ajutor social din totalul de 4.116 familii beneficiare şi pentru 97 de familii beneficiare de indemnizaţia şi stimulentul pentru creşterea copilului din totalul de 3.117 familii beneficiare, toate aflându-se în plată la data de 31 decembrie 2011”, a declarat Monica Gina Podaru, directorul APIS Gorj.  

Familiile suspendate de la plată vor fi repuse în drepturi în momentul în care fac dovada achitării impozitelor locale. În condiţiile în care îşi achită obligaţiile într-o perioadă de cinci luni reintră în plată şi vor primi drepturile din urmă. În situaţia în care nu se plătesc restanţele în acest interval, dreptul încetează, iar beneficiarul trebuie să reia întreaga procedură pentru a reintra în drepturi.

Vizualizări: 114

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: