Sute de locuri de muncă în străinătate pentru gorjeni

Străinii au tot mai multă nevoie de forţă de muncă. Asta o demonstrează numărul mare al locurilor de muncă oferite în ultima perioadă. Cele mai multe solicitări vin din partea unui angajator din Spania care va recruta în această lună 400 de femei din Oltenia, cu vârste de sub 40 de ani. De asemenea, alte aproximativ 50 de locuri de muncă sunt puse la bătaie de către Germania, Austria, Slovenia şi Spania, un alt post decât cele din agricultură.

O firmă din Spania recrutează, în această lună, 400 de femei din zona Olteniei pentru a merge la cules de fructe şi legume peste aproximativ 3 luni. Selecţia va fi făcută la Râmnicu Vâlcea, în baza unei invitaţii ce poate fi obţinută de la consilierul Eures din cadrul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Gorj.

Reprezentanţii instituţiei spun că vor fi acceptate numai femeile care au mai lucrat în Spania în baza unui contract de muncă. “Spre sfârşitul acestei luni, un angajator din Spania recrutează la Râmnicu Vâlcea 400 de femei din zona Olteniei. Acestea trebuie să aibă Carte Verde, adică să mai fi lucrat, cu contract de muncă, în Spania şi să nu depăşească vârsta de 40 de ani. Femeile din Gorj care sunt interesate să meargă la cules de fructe şi legume trebuie să se prezinte la consilierul nostru Eures pentru a obţine o invitaţie în baza căreia să se poată prezenta la selecţia care va avea loc la Râmnicu Vâlcea”, a declarat Ana Maria Niculescu, purtător de cuvânt în cadrul AJOFM Gorj.  

Zeci de locuri de muncă în diferite meserii

Nu numai în domeniul agriculturii vin solicitări de forţă de muncă din străinătate ci şi în diferite meserii. Astfel, Germania are nevoie de un inginer programator şi de un asistent medical; Norvegia caută ingineri pentru a lucra în domeniul petrolului şi a gazelor naturale; Austria vrea drujbişti; Slovenia medici, iar Spania un operator CNC. “În această săptămână sunt vacante 48 de posturi în Germania, Austria, Spania, Slovenia şi Norvegia atât pentru persoanele cu studii superioare cât şi pentru persoanele cu studii medii”, a precizat Ana Maria Niculescu.  

Vizualizări: 209

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: