Sute de locuri de muncă pentru absolvenţi

Tinerii absolvenţi gorjeni aflaţi în căutarea unui loc de muncă pot să-şi încerce norocul la sfârşitul acestei luni când Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Gorj organizează bursa locurilor de muncă. Reprezentanţii agenţiei au contactat peste o sută de angajatori ce vor veni în întâmpinarea absolvenţilor cu peste 230 de oferte. „În data de 26 septembrie, ora 10.00, organizăm bursa locurilor de muncă pentru absolvenţi la Casa de Cultură a Sindicatelor. Am contactat 102 angajatori din care 28 au confirmat până în prezent participarea şi care vor pune la dispoziţie 236 locuri de muncă vacante”, a declarat Romeo Chiriac, directorul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Gorj. Domeniile de activitate nu sunt însă tocmai potrivite absolvenţilor de studii superioare. „Angajatorii prezenţi sunt din domeniul asigurărilor, din construcţii, croitorie, patiserie, barmani, lucrători în comerţ”, a precizat Romeo Chiriac.

Anul trecut, la aceeaşi bursă, au participat 382 de absolvenţi din care 225 şi-au găsit un loc de muncă. Ultima bursă generală organizată de AJOFM Gorj a avut loc în aprilie anul acesta.

În prezent, rata şomajului în judeţul Gorj a atins pragul de 7,50%, în scădere faţă de luna trecută, dar şi faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Aşadar, în Gorj avem 10.987 şomeri din care 4.870 femei.

Vizualizări: 124

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: