Sute de mineri evacuați din subteran

Un număr de 370 de angajaţi au fost evacuaţi vineri, din subteranul Minei Lupeni, din Valea Jiului, după ce apa din inundaţii a intrat, prin puţul de acces al minerilor, până în zona galeriilor, unde a ajuns la nivelul de un metru.

Operaţiunea de evacuare s-a derulat fără probleme, astfel că toţi oamenii au ieşit la suprafaţă fără să fie înregistrate victime. "La ora 9.30, am evacuat lucrătorii din subteranul Minei Lupeni, pentru că am avut inundaţii foarte mari şi apa s-a infiltrat în subteran prin puţul de coborâre. Apa a crescut foarte mult şi a fost nevoie să evacuăm toţi lucrătorii, la suprafaţă. La momentul evacuării, apa măsura aproximativ un metru", a declarat administratorul special al Complexului Energetic Hunedoara, Cristian Roşu.

Pagubele din subteran urmează să fie evaluate după ce angajaţii minei vor reuşi să îndepărteze apa adunată în jurul puţului de coborâre de la suprafaţă, unde aceasta măsoară circa un metru şi jumătate.

Localităţile cele mai afectate de inundaţiile produse, vineri, de revărsarea râului Jiului de Vest sunt Lupeni, Uricani, Aninoasa.

Mai multe gospodării, terenuri agricole şi locuinţe din oraşul Aninoasa au fost inundate, după ce un podeţ care traversează râul s-a blocat din cauza buştenilor care au venit din amonte, a declarat primarul Nicolae Dunca. "În urma creşterii debitului râului Jiul de Vest, un podeţ care traversează râul a fost blocat de buştenii care au venit din amonte şi apele s-au revărsat în stânga şi în dreapta, inundând un cartier de locuinţe în care erau vreo 80 de familii şi vreo 12 gospodării. (...) Aşa ceva nu am mai întâlnit în ultimii 50 de ani, de când ştiu eu", a precizat primarul.

Din cauza problemelor apărute, 80 de persoane au fost evacuate. Primăria le-a pus la dispoziţie un spaţiu de cazare într-un loc sigur, însă oamenii au preferat să se refugieze la rude sau la prieteni până va trece starea de pericol. O persoană în vârstă a fost salvată de pompierii militari din casă, după ce apa ajunsese la un nivel de doi metri. Femeia a fost transportată la unul dintre fiii acesteia şi se află în siguranţă.

Vizualizări: 2,416

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: