Sute de pensionari pe caz de boală au pensia diminuată sau deloc

Peste 500 de gorjeni au avut de suferit din cauză că s-a înăsprit legea pensiilor pe caz de boală. Astfel, 82 de persoane au pierdut pensia şi alte 414 persoane au fost trecute dintr-un grad superior într-un grad inferior în urma examinărilor efectuate de către Comisia de Expertiză Medicală. Nemulţumiţi de rezultatul revizuirii, circa 10% dintre pensionari au contestat deciziile la Institutul Naţional de Expertiză Medicală şi Recuperare a Capacităţii de Muncă din Bucureşti. Până în prezent, nici o contestaţie nu a fost soluţionată favorabil.

Un număr de 82 de persoane, pensionate pe caz de boală, au fost depensionate de către Casa Judeţeană de Pensii Gorj, iar alţi 414 s-au făcut bine şi nu mai au pensie. “De la începutul lunii ianuarie şi până la sfârşitul lunii septembrie, au fost depensionaţi un număr de 82 de pensionari pe caz de boală din cauză că li s-a îmbunătăţit starea de sănătate. De asemenea, au fost trecuţi dintr-un grad superior într-un grad inferior un număr de 414 pensionari. Astfel, am emis decizii de trecere la gradul zero de invaliditate sau de trecere din gradul I în gradul II ori din gradul III în gradul IV”, a declarat Rodica Ghimiş, directorul Casei Judeţene de Pensii Gorj.

Aproximativ 10% dintre persoanele care au pierdut pensia de invaliditate sau au primit-o diminuată au contestat deciziile primite în urma revizuirii stării de sănătate la Institutul Naţional de Expertiză Medicală şi Recuperare a Capacităţii de Muncă, de la Bucureşti. “Până în prezent nici o contestaţie nu a fost soluţionată în mod favorabil. În toate cazurile decizia venită de la Institutul Naţional de Expertiză Medicală şi Recuperare a Capacităţii de Muncă este la fel ca cea a Comisiei Judeţene de Expertiză Medicală”, a mai precizat Rodica Ghimis.

Vizualizări: 124

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: