Sute de porții de fasole cu ciolan și tocan cu mămăliguță, pregătite pentru o petrecere câmpenească

Va fi un weekend de neuitat la Poiana lui Mihai din comuna Schela. Autoritățile locale de aici se pregătesc pentru evenimentul care va avea loc în perioada 12-13 august, în vârful muntelui, și sunt așteptați sute de oameni.

Mihai Viteazul este cinstit în vârful muntelui, chiar în poiana unde s-a oprit în toamna anului 1600 pentru ultima dată înainte de a trece în Transilvania și apoi la Viena.

În Poiana lui Mihai va fi sărbătoare în week-end 12-13 august pentru că aici sunt așteptați zeci de participanți care vor sta aici cu corturile. ”Sâmbătă seara va fi un foc de tabără si va rula, așa cum este tradiția, filmul ”Mihai Viteazul” chiar lângă statuia lui ridicată aici, și va fi o petrecerea câmpenească”, a precizat primarul Gabriel Deteșan.

Duminică sunt așteptat în Poiana lui Mihai și autoritățile județene.” Sâmbătă seara o să facem fasole cu ciolan șa ceaun și duminică tocan cu mămăligă, dar și mămăliguță cu brânză și smântână. O să pregătim 300-400 de porții pentru toți cei prezenți la munte. Noi o să invităm și reprezentanții Prefecturii și ai Consiliului Județean. Anul trecut nu au fost prezenți, dar acum sper să vină. Va fi și un spectacol susținut de Ansamblul Profesionist Doina Gorjului”, a mai adăugat edilul de la Schela.

Evenimentul este organizat cu bani de la bugetul local dar și din sponsorizări.

Vizualizări: 1,842

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: