Sute de poștași protestează la Târgu Jiu

Nemulțumirile poștașilor gorjeni au ajuns la limită. Aceștia vor protesta în această dimineață, în intervalul 9.00-11.00, în fața Prefecturii Gorj, supărați din cauza reducerilor salariale, de reducerile de personal, reducerea normei de muncă și reintroducerea zilelor libere fără plată.

Poștașilor gorjeni li se vor adăuga și colegii lor din județele apropiate, precum Olt, Vâlcea sau Mehedinți, numărul protestatarilor ajungând în acest fel la peste 350. ”Nemulțumirile oamenilor sunt multiple, începând de la faptul că salariații Companiei Naționale Poșta Română nu mai au de mult materiale pentru a-și desfășura munca în condiții optime. Există și posibilitatea reducerii personalului cu aproximativ 6.300 salariați. La ora actuală se axează pe reducerea normei de muncă cu 50% și reintroducerea zilelor libere neplătite pentru redresarea situației financiare a companiei. La Târgu Jiu vor ajunge circa 350 de persoane din toate județele Olteniei, ce vor picheta în Piața Prefecturii”, susține Marius Măceșanu, liderul Blocului Național Sindical, filiala Gorj.

Condiţii jalnice pentru lucrătorii poştali

Poştaşii care muncesc la Oficiul din Zona Gării Târgu-Jiu sunt nemulţumiţi de condiţiile de lucru. Clădirea care-i adăposteşte, este într-o stare avansată de  degradare, cad bucăţi din tavan, încăperile sunt foarte mici, stau câte 10 salariaţi la o masăm a declarat Liliana Popescu, lider al  Sindicatului Lucrătorilor Poştei Române Gorj. „Ne este teamă o să pice clădirea, pică bucăţi din tavan“, a mai spus aceasta.  Liliana Popescu spune că spaţiul de la Gară nu e singurul ca vai de el. Sunt multe oficii poştale, în judeţ, în stare proastă, în care salariaţii îngheaţă iarna. „Merg cu braţul de lemne de acasă să-şi încălzească spaţiul“, adaugă liderul de sindicat.

Vizualizări: 104

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: