Casă făcută scrum chiar de ziua proprietarului

O casă din satul Cârbeşti s-a făcut scrum ieri dimineaţă, după ce a fost cuprinsă de un incendiu puternic. Pentru proprietar necazul este cu atât mai mare cu cât ieri acesta urma să îşi aniverseze ziua de naştere. Petrecerea pe care trebuia să o organizeze aseară a fost înlocuită de coşmarul prin care acesta a trecut împreună cu soţia sa şi copilul său de trei ani.

Proprietarul casei, Viorel Evulescu, dormea dus ieri dimineaţă, în jurul orei 2.30, când câţiva localnici i-au bătut cu putere în geam şi l-au anunţat că acoperişul clădirii tocmai fusese cuprins de flăcări. Omului nu i-a venit să creadă, dar locuinţa pe care tocmai o renovase cu termopane, zugrăveli şi tot ce avea nevoie la capitolul utilităţi a fost cuprinsă în doar câteva clipe de fum şi foc. De abia a apucat să îşi ia copilul şi nevasta şi să meargă la o rudă din vecini pentru a se adăposti că flăcările s-au extins şi la o grămadă de lemne şi una de cărbune, ce urmau să fie arse la iarnă.

         „Eram cu vecinul la poartă la o ţigară şi am auzit pe unii mergând pe uliţă. Când am întors capul am văzut flăcările şi am venit în fugă la proprietar, strigând la el. Ei dormeau toţi trei la parter, iar noi am încercat să vedem dacă mai putem salva ceva. A durat vreo 20 de minute până au venit apoi pompierii”, a povestit unul dintre localnici.

         Consternare

         Nimeni prin sat nu a mai avut apoi somn până la ivirea zorilor, pompierii lucrând câteva ore pentru a lichida ultimele focare, existând pericolul ca flăcările să se ducă şi înspre locuinţa unui vecin, unchi al proprietarului. „M-am trezit şi eu când era focul mare. A venit un vecin care a sărit peste gard şi m-a anunţat că dormeam. M-am sperit apoi că m-am gândit că poate ajung flăcările şi la mine şi asta ne mai trebuia. Când am văzut ce flăcări erau m-am gândit la ce putea fi mai rău”, spune Ion Evulescu, unchi al proprietarului.

         Din casa recent renovată au mai rămas pereţii, restul anexelor gospodăreşti fiind făcute scrum în totalitate pentru că erau clădiri mai vechi, din lemn. Pompierii şi localnicii au mai salvat un frigider sau o cafetieră, dar multe dintre lucrurile personale sau de uz casnic ale familiei sunt scrum sau au fost deteriorate de foc şi apă. Culmea este că poliţa de asigurare a locuinţei expirase la 1 august, iar proprietarul nu s-a grăbit să o reînnoiască, acum regretând amarnic ezitarea pe care a avut-o.

Vizualizări: 231

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: