Sute de târgujienii cară apă cu găleata

Sute de târgujienii au rămas fără apă potabilă de câteva zile din cauza restanţelor mari pe care le au către Aparegio. Oamenii par să se fi obişnuit să care apă cu găleata pentru că nu au mai achitat nici un ban.

Foarte multe asociaţii din proprietari din Târgu Jiu au fost debranşate de la reţeaua de apă potabilă a oraşului din cauză că au datorii mari către S.C. Aparegio S.A. Deşi nu au apă la robinete de 3-4 zile, majoritatea cetăţenilor nu au făcut nici un efort financiar pentru a-şi achita o parte din restanţe. Ei stau la rând pentru a cară apă de la pompele montate în faţa blocurilor. “Nu suntem absurzi. Ştim că oamenii au probleme financiare, însă sunt asociaţii la care debranşarea nu funcţionează. Deşi nu au apă de 3 zile, proprietarii apartamentelor dintr-un bloc al Asociaţiei Nr. 165 de pe strada Olari nu au achitat nici măcar un leu. Nu este bunăvoinţă din partea lor, s-au obişnuit să care apă cu găleata. Dacă am vedea că îşi plătesc măcar o parte din datorii le-am acorda o reeşalonare mai mare şi le-am da drumul la apă”, a declarat Tiberiu Albu, şeful Departamentului Comercial din cadrul SC Aparegio SA.

În momentul de faţă sunt debranşate de la reţeaua de apă potabilă: Asociaţia Nr. 51, de pe strada Constructorului (2 blocuri cu câte 2 scări fiecare), pentru o datorie de 131 milioane vechi, reeşalonată; Asociaţia Nr. 165, de pe Olari, un bloc cu 20 apartamente, pentru o datorie de 33 milioane de lei; Asociaţia Nr.75, de pe strada 23 August, 2 blocuri cu câte 2 scări, pentru o datorie de 143 milioane de lei; Asociaţia Nr.174, un bloc cu două scări, pentru o datorie de 36 milioane de lei şi 47 de apartamente contorizate individual de la Asociaţia 129. Albu a mai declarat că datoriile se recuperează cu greu.

Vizualizări: 91

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: