Sute de turiști, atrași de peisajele spectaculoase de pe Transalpina

Transalpina s-a transformat într-un furnicar, de Rusalii. Turiști din toate colțurile țării au urcat spre creste să admire priveliștea impresionantă din creierii munților. Deși vremea nu a fost prea prietenoasă, nu le-a încurcat planurile de vacanță celor dornici să evadeze în natură. 

Pentru peisajele care îți taie răsuflarea, aer curat și liniște, Transalpina a fost destinația ideală pentru cei dornici să petreacă minivacanța de Rusalii departe de agitația din oraș. "Suntem din Buzău. Este prima dată când venim pe Transalpina. Este foarte frumos. Este mai frig decât ne așteptam, dar a meritat tot efortul. Drumul este chiar spectaculos", ne-a spus un turist. 

"Noi am mai venit de patru ori pe acest traseu. Venim în fiecare an. Este un loc deosebit. Peisajul este impresionant oriunde te-ai uita", a fost mărturisirea unui alt turist. "Am avut nevoie de o geacă, este frig, dar merită experiența. Noi suntem din București. Am fost până acum pe Transfăgărășan de două ori, dar aici mi se pare mult mai frumos", a spus un alt turist. 

Transalpina este cel mai înalt drum rutier din țara noastră. Atinge 2.145 de metri în Pasul Urdele. Turiștii trebuie să știe că șoseaua este deschisă doar pe timpul zilei, între orele 7 și 21.

Galerie foto





Vizualizări: 1,674

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Timp liber:

Citește și: