Sute de viroze şi pneumonii în judeţ

Primele cazuri au fost înregistrate în urmă cu două săptămâni însă numărul a început să crească. Majoritatea gorjenilor care s-au îmbolnăvit s-au tratat la domiciliu însă au fost şi bolnavi care au rămas internaţi în spital sub supraveghere medicală. Medicii avertizează populaţia să-şi ia toate măsurile de precauţie pentru e evita apariţia virozelor respiratorii şi a pneumoniilor.

Toamna a debutat în acest an cu viroze respiratorii şi pneumonii. Schimbarea bruscă de temperatură a făcut deja primele victime în rândul gorjenilor care au ajuns la medic cu viroze respiratorii. Aproximativ 260 de persoane s-au prezentat  la medic în ultimele două săptămâni cu simptome de răceală. Numărul acestora a crescut de la o săptămână la alta, în prezent fiind aproximativ 300 de gorjeni care suferă de pneumonii şi viroze. Din fericire, majoritatea nu au prezentat forme de boală grave şi urmează tratamentul la domiciliu, însă au fost şi gorjeni care au fost internaţi în spital sub supraveghere medicală. „ În ultima săptămână s-a constatat o creştere a virozelor respiratorii şi a pneumoniilor datorită faptului că s-a răcit clima. Au fost iniţial 130 de cazuri de viroze şi tot atâtea de pneumonii iar acum cele două afecţiuni au crescut cu aproximativ 70 de cazuri. Dintre aceştia au fost şi în jur de 100 de internări în spital”, a precizat Elena Piţian.

Medicii sfătuiesc populaţia să-şi ia măsurile de precauţie necesare pentru a evita apariţia unor viroze respiratorii, pneumonii sau în cel mai rău caz gripă: „Rugămintea noastră către populaţie este să evite aglomeraţia şi automedicaţia şi să se prezinte de urgenţă la medic. Totodată,  este bine ca persoanele sănătoase să evite contactul cu cei bolnavi”, a declarat  Elena Piţian.

Până în acest moment, la nivelul judeţului Gorj nu a fost înregistrat nici un caz de gripă.

Vizualizări: 85

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: