Taifun devastator în Japonia

Taifunul Hagibis, unul dintre cele mai puternice care au lovit vreodată Japonia, s-a soldat cu moartea a 11 persoane şi dispariţia altor 12, iar soldaţii japonezi au fost mobilizaţi pentru a ajuta victimele inundaţiilor, informează AFP. 

Furtuna cu ploi de o intensitate "fără precedent" a traversat centrul şi estul Japoniei în noaptea de sâmbătă spre duminică. Hagibis a atins sâmbătă capitala Tokyo, având rafale de vânt de până la 200 km/h.

Locuitori au fost îngropaţi în alunecările de teren sau s-au înecat în propriile locuinţe sau în maşini, printre persoanele decedate fiind şi un copil al cărui trup neînsufleţit a fost găsit într-un râu, în interiorul unui autoturism.

Importante inundaţii au fost semnalate în regiunea Nagano, unde un dig s-a surpat, iar râul Chikuma a ajuns într-o zonă rezidenţială, inundând clădirile până la primul etaj.

Aproximativ 7,3 milioane de japonezi au primit ordin de evacuare, sâmbătă, după precipitaţii record. Potrivit postului NHK, peste 100 de persoane au fost rănite.

Vizualizări: 1,757

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Externe:

Citește și: