Tâlhărit de doi gorjeni! Unul încă fuge de Poliție!

Un bărbat din comuna Brănești a ajuns în spatele gratiilor, iar un altul este căutat de polițiști după ce amândoi au pus la cale o tâlhărie prin care sperau să devină mai bogați cu câteva mii de euro.

Povestea celor doi gorjeni începe în urmă cu o săptămână, când un unchi al lor a revenit acasă din Italia, pe avion acesta cunoscând un alt român care se întorcea și el acasă, acesta fiind însă din județul Harghita, municipiul Toplița.

Din vorbă în vorbă, harghiteanul, în vârstă de 31 de ani, a fost convins să vină mai întâi pe la Brănești și mai apoi să meargă acasă, mai ales că gorjeanul ce revenea acasă îl asigurase că are un nepot care îl va duce cu mașina gratuit până la Filiași, de unde urma să ia un tren și să ajungă apoi la Toplița. Nepotul nu a fost însă o gazdă atât de bună pe cât lăsa impresia pentru că a aranjat cu un vecin de-al său de 23 de ani să facă în așa fel încât să îi ia musafirului banii pe care acesta îi avea asupra sa, peste 3100 de euro, bani pe care îi câștigase în Italia.

Bărbatul s-a urcat în mașina celor doi gorjeni, convins fiind că aceștia îl duc la Filiași, numai că, într-o pădure, autoturismul s-a oprit brusc și acesta a fost dat jos și luat la bătaie. Evident că portofelul cu bani și telefonul mobil i-au fost luate înainte să apuce să se vaite prea mult pentru loviturile primite, cei doi gorjeni urcând în mașină și abandonându-și victima într-un loc total necunoscut pentru harghitean. Acesta a bâjbâit prin pădure mai bine de o zi până când a ajuns la un drum și apoi la postul de Poliție din Brănești, unde a reclamat cele întâmplate, duminică, în plină zi de alegeri, polițiștii reușind să dea de urma „nepotului” și să îi pună cătușele pe mâini.

Individul este acum acuzat de tâlhărie, la fel ca și vecinul său, care se sustrage anchetei și pe urmele căruia polițiștii sunt pentru a-l prinde. Întreaga anchetă s-a desfășurat cu sprijinul Direcției Operațiuni Speciale, Compartimentul Operațiuni Speciale Gorj.

Vizualizări: 121

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: