Băiatul înecat de la Rovinari, căutat pe Jiu în zadar

Încă o zi tristă a trecut pentru familia băiatului de 18 ani care marţi s-a înecat în apele învolburate ale Jiului, fără ca trupul său neînsufleţit să poată fi găsit pentru a fi înmormântat creştineşte. Petre Nicolcioiu rămâne în continuare undeva prin abia râului în care a intrat doar pentru a se răcori, o clipă de neatenţie costându-l viaţa.

Rudele sale au mers ieri de dimineaţă la locul în care s-a produs incidentul pentru a-l căuta, dar speranţele lor că apa l-ar fi putut aduce la suprafaţă au fost deşarte. Oamenii au adus aici un tractor şi câţiva prieteni cu o drujbă pentru a tăia o salcie aplecată în apa Jiului, supărarea tuturor fiind şi mai mare după ce au văzut că alături de ei nu este nici un pompier.

Preţ de câteva ore rudele şi prietenii mortului au aşteptat cu nervii întinşi la maxim sosirea unui echipaj de intervenţie, echipaj care era prezent în zonă, dar la câţiva kilometri în aval. Pompierii au continuat căutările din zona în care le întrerupseseră marţi seara, pe raza satului Moi, în timp ce rudele îi aşteptau mult mai în amonte, în apropierea podului de peste Jiu de la Rovinari. Oamenii vroiau ca alături de ei să fie şi câţiva pompieri pentru că se gândeau că dacă îndepărtează salcia şi iese la suprafaţă vreun cadavru să fie un echipaj care să îl aducă la mal. „M-au văzut sărac, domnule, probabil, de asta nu au venit, că dacă era copilul lui Ponta, al lui Călinoiu sau mai ştiu eu care şef cred că l-ar fi căutat şi noaptea fără întrerupere. La mine nu vine domnule nimeni şi mă doare sufletul că nu văd copilul ăsta adus la mal, ca să ni-l luăm acasă şi să-l înmormântăm”, spunea, supărat rău, tatăl băiatului.

Pompierii au venit în cele din urmă la faţa locului, o altă echipă continuând căutările pe Jiu cu barca cu motor, dar toate eforturile au fost în zadar. Rudele lui Petre au reuşit să lege singure salcia din apă cu nişte cabluri rezistente, au împrumutat un tractor de la o exploatare minieră din zonă şi, în jurul orei 11.00 au tras de arborele sub care credeau că se află băiatul înecat. Totul a fost însă în zadar, la fel ca şi următoarele ore de căutare, mai ales că operaţiunea pompierilor s-a desfăşurat prin soare, la 35 de grade Celsius înregistrate la umbră. Până la închiderea ediţiei căutările nu au dat rezultate, asta deşi pompierii au fost anunţaţi la un moment dat de cineva care susţinea că văzuse un cadavru plutind pe Jiu. În realitate, erau nişte lemne, iar alarma a fost una falsă, spre disperarea celor care sperau ca operaţiunile de căutare să se încheie.

Vizualizări: 211

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: